1. Eerste Apex Legends-toernooi is een feit

Eerste Apex Legends-toernooi is een feit

Bekende streamers nemen het tegen elkaar op

Het eerste toernooi van Apex Legends vindt binnenkort plaats. Twitch Rivals organiseert in samenwerking met ontwikkelaar Respawn Entertainment een tweedelig toernooi, dat plaatsvindt op 12 en 19 februari.

Elk evenement strijden zestien groepjes van drie spelers om een van de prijzen, waar zo’n 200.000 dollar voor is vrijgemaakt. In totaal spelen 48 streamers mee, waaronder Dr. Disrespect en Shroud. Bekijk de hele lijst op de site van Twitch.

Apex Legends

Winnen gaat natuurlijk niet vanzelf. De deelnemers krijgen voor een Victory vijf punten en voor een gewone kill één punt. Twitch hoopt dat het toernooi een toonbeeld wordt van de nieuwe aspecten die Apex Legends aan het Battle Royale-genre toevoegt.

Lancering

Afgelopen maandag kwam Apex Legends uit en werd direct massaal gespeeld. De game had na een dag al een miljoen spelers. Op Reddit liet Jay Frechette, community manager van Respawn, weten hoe de lancering verliep. “De lancering verliep over het algemeen vrij soepel, maar zoals verwacht kan worden bij zo’n grote game liepen we tegen een paar problemen aan. Er is nog een hoop te doen, maar we hebben er mensen op gezet die samen met onze partners van Amazon de problemen op gaan lossen”, aldus Frechette.

Verder liet Frechette weten dat hij blij was met alle positieve reacties en steun. "Het team is blij om te zien dat mensen net zo enthousiast over de game zijn als wij", zegt Frechette. Wel geeft hij daarbij aan dat er altijd ruimte is voor verbetering en dat het team graag hoort van de gebruikers wat ze beter aan kunnen passen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

  • "Winnen gaat natuurlijk niet vanzelf. De deelnemers kunnen voor krijgen voor een Victory vijf punten en voor een gewone kill één punt. Twitch hoopt dat het toernooi een toonbeeld wordt van de nieuwe aspecten die Apex Legends aan het Rattle Royale-genre toevoegt"
    Daar was de koffie op?

    Respawn pakt t meteen volle bak an.

    De leadproducer's quote over de plotselinge release is geweldig imo:

    "We're doing a free-to-play game, with essentially loot boxes, after we were bought by EA, and it's not 'Titanfall 3.' It's the perfect recipe for a marketing plan to go awry,"

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren