1. Eerste beelden en info van xCloud via een browser opgedoken

Eerste beelden en info van xCloud via een browser opgedoken

Microsoft zou de browserversie nu intern testen

De eerste screenshots en informatie van de webbrowserversie van Microsoft xCloud zijn opgedoken.

The Verge deelde de foto's en informatie vandaag. Volgens de website heeft het van bronnen nauw betrokken bij Microsoft vernomen dat werknemers van het bedrijf de service nu testen, voordat het publiekelijk wordt uitgerold.

Vorig jaar kondigde Microsoft al aan dat het in de lente van dit jaar een browserversie van xCloud zou lanceren. Op die manier is er geen speciale app nodig voor de service - wat bijvoorbeeld op iPhones en iPads niet mogelijk is, omdat Apple het nagenoeg onmogelijk maakt voor xCloud en andere services om games aan te bieden via de App Store. De browserversie moet er voor zorgen dat gamers ook op iOS aan de slag kunnen met xCloud.

Volgens The Verge werkt de browserversie nagenoeg hetzelfde als het huidige xCloud. In de webbrowserversie zit een launcher met de mogelijkheid om alle cloudversies van games die beschikbaar zijn via Xbox Game Pass Ultimate op te starten en pas gespeelde games te resumeren. Wanneer een game wordt opgestart, wordt het beeld automatisch full-screen weergegeven.

Onderstaande screenshots zijn van The Verge.

xCloud
xCloud

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren