1. Eerste beelden Pokémon Go-achtige Harry Potter-game voor smartphones uit

Eerste beelden Pokémon Go-achtige Harry Potter-game voor smartphones uit

Augmented reality-game verschijnt in 2019

In eerste beelden van Harry Potter: Wizards Unite is te zien dat spelers door middel van augmented reality Foundables moeten veilig stellen en terug moeten brengen naar de tovenaarswereld.

Niantic heeft in een blogpost meer details bekendgemaakt over Harry Potter: Wizards Unite. Ook zijn eerste beelden van het augmented reality-spel te zien in het bericht.

Door een ramp verschijnen personages, wezens en objecten uit de Harry Potter- en Fantastic Beasts-franchises in de echte wereld. Spelers starten als rekruut binnen de Statute of Secrecy Task Force en moeten het mysterie van de Calamity onderzoeken, de duistere magie die de 'Foundables' omringt overwinnen en de objecten terugbrengen naar de tovenaarswereld.

In het mobiele augmented reality-spel kunnen spelers op de kaart locaties zien van Foundables. Op deze plekken moeten spreuken gebruikt worden om de objecten veilig te stellen en terug te sturen naar de tovenaarswereld, waarna de speler beloningen verdient. Ook zijn er 'Inns' te ontdekken waar spelers hun Spell Energy kunnen opladen, magische ingrediënten kunnen verzamelen voor toverdrankjes, en speciale sleutels kunnen bemachtigen om portalen te openen naar iconische bezienswaardigheden uit de magische wereld van Harry Potter.

Harry Potter: Wizards Unite wordt gemaakt door Niantic, de ontwikkelaar van augmented reality-games Ingress en Pokemon Go. Vorig jaar verscheen een teaser-video van de mobiele game en werd bekendgemaakt dat het spel in 2019 verschijnt voor Android en iOS.

Harry Potter Wizards Unite
Harry Potter Wizards Unite
Harry Potter Wizards Unite

Dit artikel delen

Over de auteur

Ralph van Dodewaard Redacteur bij Gamer.nl en de tafeltenniskoning op de redactie.

Reacties

  • ziet er nog goed uit ook nog
  • Lachen, ben wel warm voor Harry Pottable

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren