1. Eerste dlc-content voor Celeste pas na 25 januari

Eerste dlc-content voor Celeste pas na 25 januari

Maker Celeste deelt eerste details

Matt Thorson, maker van de award-winnende indiegame, Celeste, heeft via Twitter eerste informatie gedeeld over de aankomende dlc-content van de game. De uitbreiding wordt pas na 25 januari verwacht.

De aankomende uitbreiding van Celeste worden ook wel de 'Afscheid-levels' genoemd voor de game. In een eerdere tweet van Thorson spreekt hij over dat nieuwe levels van de uitbreiding 'heel erg moeilijk' gaan worden. Hieronder zie je een lijst met wat we kunnen verwachten voor Celeste.

Volgens Thorson komt er één langlopend hoofdstuk zonder B-kant in tegenstelling tot de oorspronkelijke game. De levels worden nog zwaarder. Nieuwe gameplay-mechanieken en items worden toegevoegd aan Celeste. Er worden geen aardbeien verwacht om op te pakken in de nieuwe levels en de dlc-uitbreiding komt gratis uit voor alle platformen.

Celeste

In het artikel van Jacco Peek, bespreekt hij hoe Celeste zijn Game van het jaar 2018 was. Celeste heeft Jacco op een persoonlijke reis gestuurd om zo zijn 'eigen berg te beklimmen'.

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

 • "-It's after the current hardest levels in difficulty"

  Dit is dus gemaakt voor de hardcore celeste gamer. Zijn maar weinig mensen die alle c-sides hebben gehaald.

  Even braggen: Ik wel :p. Ik kijk hier echt enorm naar uit dus. Ben nog maar 7000 keer doodgegaan in mijn 100% run.

  Lijkt erop dat het maar 1 chapter is…Dat is wel jammer.
 • @Newgamessuck

  Is het gemakkelijk om (bv. qua controls) weer terug te komen in de game? Ik was zo'n beetje op de helft van de eerste modus (A-sides?), maar ik ben toen andere games gaan spelen (is nu ong. een jaar geleden).

  Wat raad je me aan? Om gewoon door te gaan of om opnieuw te beginnen? Je advies wordt gewaardeerd!
 • @Piet S.

  Zou gewoon doorgaan. Zoveel bewegingen kan je niet maken.
 • @Piet S.

  Controls van Celeste zijn super smooth. Ben je zo aan gewend. Zou idd gewoon doorgaan waar je bent gebleven. Genieten van iedere keer dat je doodgaat en beter wordt. Eenmaal uitgespeeld wil je wss nog eens uitspelen, dus die beginlevels ervaar je vast nog wel eens.

  Over A, B en C sides. De gewone levels zijn idd de A side. In ieder level is een cassete verborgen. Als je die hebt gevonden unlock je de B-side van dat level. Is een moeilijkere remix van het level.

  De C sides unlock je als je alle B-sides hebt gehaald. C sides zijn heel kort (3 schermen) maar erg moeilijk.

  Ik raad je aan om eerst gewoon uit te spelen en de B-sides links laten liggen. Als je na het uitspelen meer uitdaging zoekt kun je alle B-sides unlocken en halen. Mocht je onwijs veel geduld hebben en goed zijn in games, dan kun je later ook nog van de c-sides genieten.
 • @Newgamessuck & @Luigi1985

  Thanks voor de antwoorden heren! Vanavond maar eens verder aan de gang met de game!

  O deze game is nu ook fysiek beschikbaar op de Switch & PS4 via limitedrungames.com (je betaalt wel $15 aan shipping kosten -_-):
  Link


  Als ik genoeg tijd en geduld heb (wat soms een probleem is :'-D), dan denk ik wel dat ik in staat ben om de B-/C-sides uit te spelen, aangezien 2D-platformers/Metroidvania games mij wel liggen! Ik heb bv. Cuphead ook 100% uitgespeeld en ik kan je vertellen… Dat was ook niet al te gemakkelijk… zeg maar… ;-P
 • @Piet S.

  Ja ik was te laat voor de Limited edition was binnen enkele seconde weg. De 'gewone' geen interesse in.
 • @Newgamessuck

  De Limited Edition was wel enkel voor de PS4, dus als Switch eigenaar heb ik geen andere keuze dan de normale editie, helaas. Haha. :-P

  Edit:
  Op eBay zie ik nu wel een Limited Switch Edition staan… Raar… En die prijzen ook echt… :'-)
 • @Piet S.

  Wat vragen ze op ebay? Kut scalpers! Daarom heb ik dus geen copy kunnen bestellen.
 • @Newgamessuck

  Het dubbele (of meer), zeg maar… :'-) Te triest voor woorden dit…
  Ik overweeg de reguliere fysieke editie nog…
 • Eindelijk begonnen met Celeste. Chapter 1: 54 deaths.
 • @Silverwolf

  Geniet ervan.
 • @Newgamessuck

  Ik ben net klaar met werken, als ik thuis ben meteen weer oppakken!
 • Zit nu in chapter 4 en teller staat al bijna op 700 deaths. Lekkere game dit maar wel voldoenend om steeds scherm verder te komen.
 • @xevulutionx

  Het fijne is inderdaad dat "afgaan" geen zware consequenties heeft!
 • @xevulutionx

  Schaam je niet. Ik zit op 7000+. Maar heb dan wel 100%.
 • @Newgamessuck
  Zoiets las ik vorige week al van jou dus ik wist een beetje wat ik kon verwachten . Maar het zal als ik dat 100% zou willen doen mij vast niet veel minder opleveren. Ik vind het ook gewoon lekker om snel door te knallen en in flow te zijn. Als ik heel strategisch eerst het hele scherm doorneem zonder iets te proberen vind het minder voldoenend. Echter de pittigere stukken dwingen soms wel dit te doen!

  @Piet
  klopt, direct door maakt het erg plezierig en zorgt voor de goede flow op die manier. Zo kun je gewoon snel steeds wat proberen.
 • @xevulutionx

  Trail en error. Misschien had ik dat doornemen ook iets vaker moeten doen. Ik begin steeds gewoon en bij elke stap die lukt kijk ik pas wat ik daarna moet doen haha. Denk dat dat ook wel een deel van mijn 11.000 deaths verklaart.
 • @Luigi1985
  A sides kun je grotendeels zo spelen. Bij sommige B en C sides moet je soms echt even denken van 'hoe de fuck is dit mogelijk'.
  Heb 0x assist mode gebruikt, wat ik wel heb gedaan wat je als cheat kunt zien is bij een scherm waar ik echt vastzat en geen idee had hoe ik ooit aan de overkant kwam een filmpje gekeken op internet hoe een andere het deed.
  was eerste scherm van deze C-side: https://www.youtube.com/watch?v=qynzkKtCP5Q

  Niet klikken als je geen spoiler wilt natuurlijk
 • @Newgamessuck

  Dat zie ik niet echt als cheaten, haha.

  Aan die Assist Mode (ik wist niet eens dat die er was) ga ik in ieder geval ook niet beginnen. :-)
 • Update:
  Gisteren verder gegaan en het bleek dat ik al aan het einde van chapter 5 was, dus gisteren chapters 5, 6, 7 & 8 uitgespeeld. Nu opzoek naar alle tapes, aardbeien en de overige collectibles in de A-side levels.

  De uiteindelijke teller (na chapter 7) stond op: +/- 7u50m & 1375 deaths. Ik moet denk ik (zoals @Luigi1985 al typte) soms minder impulsief te werk gaan, alhoewel dat ook wel z'n charme heeft i.s.m. deze game (wat overigens ook geldt voor Super Meat Boy), haha! :-P


  PS. Ik zie op internet veel mensen zeuren over de "baas" van chapter 6 en alhoewel dit "gevecht" inderdaad lang was.. Vond ik het niet moeilijk…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren