1. Eerste paralympische game ooit ontwikkeld door regisseur Final Fantasy XV

Eerste paralympische game ooit ontwikkeld door regisseur Final Fantasy XV

Dit is de eerste game van JP Games, eerste Paralympische game en eerste game van IPC die ooit uitgebracht wordt

JP Games heeft aangekondigd bezig te zijn met de allereerste Paralympische Spelen-game ooit. Dit doet de studio in samenwerking met The International Paralympic Committee (IPC). De game wordt een rpg genaamd The Pegasus Dream Tour.
pegasus

De game komt in 2020 uit en is vanaf februari 2019 in ontwikkeling onder de leiding van Hajime Tabata, de regisseur van Final Fantasy XV en meer Square Enix-titels. Met de Paralympische Spelen in Tokyo over 500 dagen was dit een goed moment om de game aan te kondigen. The Pegasus Dream Tour is overigens überhaupt de eerste game die door JP Games wordt uitgebracht.

“Met de Paralympische Spelen om de hoek zijn we druk bezig met het interesseren van een jonger publiek in de paralympische sport. We denken dat deze game daar heel erg bij gaat helpen”, aldus Andrew Parsons, directeur van IPC.

Tabata zei verder over de game dat dit niet zomaar een sportgame is. “JP Games zal alle wonderen die uniek zijn aan de paralympische sport representeren in deze gloednieuwe rpg game. Een genre waarin we excelleren”, aldus Tabata. “We willen de groei van de Paralympische Spelen bevorderen. Niet alleen als sportevenement, maar ook als vermaak en we hopen dat deze content zorgt voor een blijvende invloed.”

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren