1. Nieuw Switch-model met verbeterde batterijduur te koop

Nieuw Switch-model met verbeterde batterijduur te koop

Verder vrijwel geen aanpassingen

De nieuwe Switch, die een batterijduur heeft van tussen de 4,5 en 9 uur, is inmiddels al te koop in sommige regio's. Het nieuwe model is in september ook in Nederland beschikbaar.

Vorige maand kondigde Nintendo aan een nieuw model van de Nintendo Switch op de markt te brengen, niet te verwarren met de Nintendo Switch Lite, die dezelfde functies heeft als de originele Switch, maar met een langere batterijduur.

Waar de originele Nintendo Switch een gemiddelde batterijduur van 2,5 tot 6,5 uur heeft en de aangekondigde Switch Lite ongeveer 3 tot 7 uur meegaat, moet de batterij van het nieuwe model maar liefst 4,5 tot 9 uur meegaan voordat deze opgeladen moet worden. Als voorbeeld wordt het spel The Legend of Zelda: Breath of the Wild genoemd, dat op de nieuwe Switch gemiddeld twee en een half uur langer kan worden gespeeld dan op zijn voorganger.

In een video van MeeMeGame op YouTube wordt Zelda: Breath of the Wild getest op een volledig opgeladen batterij. Uit de test blijkt de game vijf en een half uur kan worden gespeeld in de handheld-modus, wat een flinke verbetering is ten opzichte van van de speelduur van grofweg drie en een half uur op het originele model.

Een andere test laat zien dat Fire Emblem: Thee Houses twee uur wordt gespeeld in handheld-modus, waarna er nog 60% van de batterij resteert. Dit suggereert dat er nog een verdere speeltijd van vijf uur mogelijk moet zijn.

Volgens een woordvoerder van Nintendo UK lanceert het nieuwe model begin september in het Verenigd Koninkrijk, wat betekent dat de releasedatum voor Nederland en de rest van Europa mogelijk ook op dat moment is.

Dit artikel delen

Over de auteur

Lucas May Hoofdredacteur van Gamer.nl. Liefhebber van de gekheid die deze intrigerende industrie met zich meebrengt. Perfecter dan Spelunky en Tetris wordt het niet.

Reacties

 • Ik neem aan dat dit ding duurder is dan de huidige versie? En dat het niet de huidige versie voor dezelfde prijs gaat vervangen? Want anders kan het zijn dat mijn Switch per ongeluk kapot gaat beyond repair, doe mij dan die 'vervangende' extra batterij-duur maar.
 • @benjaminben
  Als dat succesvol werkt bij je hoor ik het graag;)
 • @blue_blade_3

  Haha, ik heb wel een grote bek maar dit durf ik toch niet :p Al zou ik het wel ietwat naaierig vinden wanneer de Switch nu gewoon vervangen gaat worden voor dit model. Ik bedoel ; had dit dan in het origineel gebouwd (want de technologie is heus niet in zo'n korte tijd zoveel beter geworden) óf maak een geheel nieuw 'PS4 PRO' achtig model.
 • @benjaminben niet beter, maar wel goedkoper. Een nieuwer model zou wel beter zijn geweest.
 • @Richh

  Maar dan nog, hoop al die goedkope technologieën gewoon op en creëer daarmee een nieuw model. Niet elke keer een nieuwe update, want ik kan nu deze nieuwere versie wel gaan kopen. Maar wie zegt mij dat Nintendo ondertussen niet al bezig is met een andere kleine update die weer gevolgd wordt door een andere kleine update? Ik koop consoles om niet constant te hoeven upgraden (nee niets moet, maar het voelt altijd wel alsof je achterloopt), dus dit gaat wat tegen mijn filosofie in. Met Playstation Pro's of 'XOX' consoles heb ik wat minder moeite. Die zie ik echt als vervolgen op oude versies, wat Nintendo doet is kleine verbeteringen toevoegen waar alleen nieuwe gebruikers of mensen met geld op hun rug wat aan hebben.
 • @Richh
  Niet beter ? Zuiniger, stiller en minder warm, lijken me duidelijke perks voor een beter model. Als je een pro versie bedoeld….. al komt er een Pro versie. Het zal toch niet genoeg zijn voor jullie.

  @benjaminben
  Waarom zou je genaaid voelen. Elke console maker verbeterd zijn console in korte tijd. Dat weet iedereen lijkt me.

  Voor de oude PS4 model heb je ook al 2 verschillende versies naast het launch model. Van de PS4 Pro is er ook al een 2e versie te koop.

  Nu komt de 3e versie van de Switch aan.

  Misschien geen console meer op release kopen ;).
 • @ShadowhunterrX

  Daar heb je gelijk in, maar toch. Dit is idd de reden dat ik nooit consoles rond release koop. Heb de Switch na een jaar van release gekocht, en dik tevreden mee. Maar dit zijn inderdaad wel de redenen waarom ik meestal heeeeel lang wacht. Maar wat ik met mijn comment wil zeggen is ; ik zou willen dat dit niet hoeft, net als vroegáh. Want toen kocht ik consoles met de wetenschap dat deze het nog wel even volhielden, tegenwoordig is het zulk nattevingerwerk. Daar baal ik wat van.

  En verbeteringen als niet langer driftende joy-cons, of het verwijderen van een beschadigend dock vind ik prima. Dit zijn verbeteringen die ook echt doorgevoerd moeten worden. Maar nu wordt er gewoon iets extra's toegevoegd voor wellicht dezelfde prijs. Maken ze dit ding duurder, dan hoor je mij niet. Met name de mensen die net afgelopen maand een Switch hebben gekocht zijn nu toch best genaaid hoor.
 • Het nieuwe model kost precies hetzelfde.

  Het “oudere” model zal langzaam verdwijnen uit de winkels.
 • @ShadowhunterrX Beter als je het vergelijkt met de launch.

  Hoewel dezelfde techniek toen ook al aanwezig was, alleen duurder. De tech is nu goedkoper, maar dezelfde tech is niet per se verbeterd ten opzichte van de technologie aanwezig bij de launch van de Switch.
 • Wat een onzin weer. Je wist precies wat je kreeg toen je de Switch kocht. Wat is er naaierig aan een verbeterde versie? Sony en Microsoft doen dit constant met hun consoles. PS4 Pro's die je nu koopt zijn weer zuiniger en sneller dat de eerste modellen. Dit is niet iets nieuws ofzo. Vaak zijn ze ook genoodzaakt tot een update, omdat de fabrikant en leverancier een update hebben gedaan en de "oude" productlijn niet meer te leveren is. Dit is een mooie bijkomstigheid voor mensen die nu een Switch, PS4 (Pro) of Xbox One (S/X) aanschaffen.

  Technologie verouderd snel, wat je vandaag koopt is morgen oud en dat is met de Switch niet anders. Wil je dit niet? Dan zou ik niets kopen, want dit is met alles zo. En ja, Nintendo is uiteraard bezig met de volgende update/generatie. Dus je kunt aan de gang blijven…

  Ik zou bijvoorbeeld de RX 5700 XT van AMD wel willen. Ik kan hem kopen, maar ik verwacht binnenkort nog een RX 5900 XT. Ik kan de 5700 XT ook nu kopen en over een paar maanden, kwartaal of jaar gaan klagen dat er een nieuwe versie is uitgekomen. Het is alleen een keuze die je op dat moment maakt, wetende dat ze later met een 5900 XT komen, dus moet ik gewoon niet klagen. Hetzelfde voorbeeld kun je nemen met de Super-kaarten van Nvidia, nog geen jaar na een nieuwe serie komen ze met een update. Oneerlijk? Misschien, maar te verwachten was het zeker.
 • @CerandoX.nl

  Doe es rustig kerel. Tis maar een mening.

  En een grafische kaart vergelijken met een gameconsole is natuurlijk niet erg reëel. Die dingen hebben een veel kortere relevantie qua techniek. En waarom komt dit van de Switch overal in het nieuws terwijl ik vrijwel nooit iets lees over hardware aanpassingen en veranderingen in consoles van Sony en Microsoft? Kennelijk is dit een bijzonder geval, en niet zo doorgaans als jij beweert. Ik wil je best gelijk geven hoor, maar doe in het vervolg eens niet zo boos joh.
 • @benjaminben
  Waaruit maak je op dat ik niet rustig ben? Ik zeg alleen dat ik het een onzin statement vindt en neem daarbij ook de moeite een verklaring van mijn visie hierop te geven.

  Dit is geen bijzonder geval. Bij consoles maakt de energie consumptie en/of winst qua kracht veel minder uit dan bij een handheld. Bij de Switch ga je het merken qua batterij duur. Alleen is dit ook niet bijzonder voor een Nintendo handheld, want Nintendo heeft dit soort updates vaker gedaan bij handhelds. Er komen voortdurend vernieuwde versies uit die iets beter zijn en dan heb je nog de grote updates of andere modellen die Nintendo heel vaak lanceert. Dit heeft vaak gewoon te maken met leveranciers die met verbeterde chips of accu's komen.

  Zoveel verschilt de update cycle van grafische kaarten niet van Nintendo en tegenwoordig lanceren Sony en Microsoft ook bijna om de twee jaar een console. Dat terzijde, want daarom zeg ik ook na een paar maanden of jaar. Videokaarten gaan trouwens tegenwoordig net zo lang of langer mee als een console. Het ligt een er een beetje aan of je wilt upgraden naar de Pro-versie van een console. Ik heb mijn videokaart rond de launch van de PS4 gekocht, voor minder geld dan de PS4 en hij outperformed met grote afstand de PS4 Pro en is dus sowieso krachtiger dan een normale PS4. Dus de relevantie zou je ongeveer gelijk kunnen noemen.

  Je zou elk stukje techniek voor deze vergelijking kunnen gebruiken. Wat je vandaag koopt is morgen oud, met alles wat met techniek heeft te maken is dit zo. Je moet alleen een keuze maken of je het op dat moment het geld waard vindt of niet. Direct het product kopen als het uitkomt zorgt er ook voor dat de tijd tussen een aanschaf en een nieuwe update minder klein wordt.
 • @CerandoX.nl

  Owkeeey…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren