1. Eerste gameplay-beelden System Shock vrijgegeven

Eerste gameplay-beelden System Shock vrijgegeven

Ontwikkelaar Nightdive vraagt fans om feedback

De eerste twintig minuten gameplay van de System Shock remake is getoond tijdens GDC. De ontwikkeling van de game werd in 2018 gestaakt, zodat er een goede richting gevonden kon worden, maar de game is duidelijk weer in ontwikkeling.

Nightdive is sinds 2016 bezig met de ontwikkeling van de game en geeft aan dat de beelden niet definitief zijn. Er moet nog een hoop toegevoegd worden, zoals wapens, vijanden, effecten en muziek. Bij dat laatste vragen de ontwikkelaars de mening van fans. “We hebben verschillende dingen geprobeerd wat muziek betreft. Laat ons in de reacties weten wat je ervan vindt”, aldus Nightdive.

System Shock

System Shock kwam oorspronkelijk uit in 1994. Nightdive zou de game aanvankelijk remasteren, maar na een tijdje werd de game zo vernieuwd dat het team besloot er een remake van te maken.

De game wordt mogelijk gemaakt door een crowdfunding via Kickstarter. De ontwikkelaars hebben op dit moment 1.350.700 dollar opgehaald. Het is nog niet bekend wanneer de game uitkomt, maar je kan hem wel vast pre-orderen.

System Shock 3

Naast de remake wordt er door Otherside Entertainment gewerkt aan System Shock 3. Het bedrijf kocht heeft de rechten voor de game terug van Starbreeze en haalde bedenker Warren Spector aan boord. Tijdens GDC werd de eerste teaser voor de game getoond.

System Shock 3 heeft momenteel nog geen uitgever of releasedatum. De game verschijnt voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

  • Was dit niet die soort van spirituele voorganger van de Bioshock-serie?
  • Einderlijk! deel 3! geweldig game! alleen die remake van 1 mag wel wat beter,
    En vo zijn ook nog van deel 1
  • Vroeger deel 1 en 2 gespeeld, als maar niet een slechte afgerafelde game wordt !!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren