1. Eerste vijf Sega Ages-games voor Switch bekend

Eerste vijf Sega Ages-games voor Switch bekend

Waaronder Sonic the Hedgehog en Alex Kidd in Miracle World

Sega heeft bekend gemaakt wat de eerste vijf Sega Ages-games zijn die deze zomer naar de Switch komen.

Het gaat om de Master System-games Alex Kidd in Miracle World en Phantasy Star, alsmede de Mega Drive-games Sonic the Hedgehog, Thunder Force 4 en Gain Ground. Het is nog niet bekend wanneer de games precies op de Switch eShop verschijnen, alleen dat ze ergens deze zomer komen.

Met het Sega Ages-label brengt het bedrijf verschillende klassieke games naar platforms. Sega laat weten dat het in eerste instantie om Master System-, Mega Drive- en arcadegames gaat, maar dat bij succes ook titels die op de Saturn en Dreamcast verschenen kunnen volgen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • I don't care.
 • @Newgamessuck
  U dont care so what
  I care and maybe others too
  Dit is juist goed nieuws
 • @snakeman1975
  Hmmm, idc either. :)
 • Wat gaan ze kosten?
  Ze kunnen toch niet zo heel veel vragen voor deze games die al zo vaak opnieuw gereleased zijn?
  Bovendien krijgen de PS 4 en xbox one binnenkort een verzamelpakket van oude Sega games, die had eigenlijk ook op de Switch moeten komen.
 • @mole28

  Denk dat ik het antwoord op je vraag wel weet en hoop van harte dat dit keihard faalt. Gelukkig zijn er indiegames voor dezelfde prijs waar wel moeite in gestopt is en met de tijd zijn meegegaan qua gameplay.
 • Ik wacht wel tot de echt interessante spellen zoals Out Run, Turbo OutRun, Hang On, Galaxy Force II, Afterburner II, Streets Of Rage 2, Power Drift, OutRunners, Thunder Blade, en andere sprite scaling arcade games van de 80's en 90's beschikbaar komen. Maar niet WEER de gehele SOnic serie, die kan ik op zo'n beetje iedere handheld/console spelen.

  Ik weet dat de meeste spellen die ik genoemd hebt ook al eens eerder zijn uitgekomen, maar bijvoorbeeld Turbo OutRun (alleen in Japan op de 3DS) en OutRunners zijn nog nooit uitgekomen in Europa (althans, geen arcade versie, alleen op de Sega Megadrive, maar daar waren beide spellen echt slecht over gezet).

  En even wat anders, het lijkt haast wel of Sega alleen nog maar hun oude successen kunnen herkauwen, maar laten ze zich eens focussen op een nieuwe serie, of bijvoorbeeld een echt next gen vervolg op een van de eerder genoemde games. Lijkt mij toch meer interessant.
 • Waarom geen nieuwe AA games? De laatste die voor de Switch uit kwam was TLOZ:BOTW imo..
 • @Lync

  Ben het met je eens dat het even droogstaat qua AA games op de Switch, maar er zijn er echt wel meer dan botw die op release uitkwam.
 • @Newgamessuck
  Naja… Droog staat…
  Het kan zo zijn dat de games die uitkomen buiten jouw smaakgebied vallen, maar Kirby is letterlijk enkele weken geleden uitgekomen en dit jaar komen Fire Emblem, Mario Tennis, Octopath & Yoshi sowieso nog (+ nog een paar vette enhanced Wii U ports).

  Ik zie ook liever titels als Zelda & Mario, maar het is nou eenmaal niet mogelijk om zo'n titels jaarlijks uit te brengen (GELUKKIG). :)
 • @Piet S.

  Dit jaar komen ja….Maar tot nu toe is het jaar nog wat rustig.

  Zal vast wel komen 2de helft met Smash, pokemon, Fire Emblem, Yoshi en weet ik veel wat nog meer. Maar t/m maart was het even rustig.
 • @Newgamessuck
  Oooh, op die fiets. Dan heb je een punt inderdaad.
  Ik kijk meer naar alle zekerheden, qua games, voor 2018! :)
 • @Lync
  Tellen Super Mario Odyssey, Xenoblade, Mario + Rabbids, Splatoon, etc. niet meer mee? ;)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren