1. EG7 koopt ontwikkelaar Daybreak op voor 300 miljoen dollar

EG7 koopt ontwikkelaar Daybreak op voor 300 miljoen dollar

Bekend van PlanetSide

Enad Global 7 heeft ontwikkelaar Daybreak Game Company opgekocht voor 300 miljoen dollar.

EG7 heeft honderd procent van de aandelen van Daybreak Game Company opgekocht en mag zich daarmee de nieuwe eigenaar van de mmo-specialist noemen. Daybreak bezit een aantal bekende IP's zoals EverQuest, H1Z1, PlanetSide en beschikt naar eigen zeggen in totaal over 178 miljoen geregistreerde spelers.

EG7 is gevestigd in Stockholm en focust zich vooral op de marketing en distributie van andere gamebedrijven. De afgelopen jaren is het bedrijf echter zijn horizon aan het verbreden en lijkt het steeds meer interesse te krijgen in eigen IP's. EG7 is al in het bezit van uitgever Sold Out en heeft in het verleden veel samengewerkt met ontwikkelaars als Team17, Rebellion en Frontier. In 2019 kocht het bedrijf ook Antimatter Games op en eerder dit jaar kocht het ook Piranha Games op, bekend van de MechWarrior-reeks.

Ji Ham, CEO van Daybreak, geeft aan zich te verheugen op de samenwerking met EG7: "De combinatie van bedrijven zijn op een strategisch gepositioneerd om de unieke en iconische games van Daybreak uit te breiden. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met het team van EG7 om zo ongelooflijke ervaringen voor onze spelers te creëren", verhaalt de CEO.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

  • Wel mooi dat ceo, 's zich altijd enorm op een samenwerking verheugen naa een overname. Zou toch wat zijn als ze dat niet waren.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren