1. Eigenaar van ROM-website verliest 2,1 miljoen dollar na rechtszaak met Nintendo

Eigenaar van ROM-website verliest 2,1 miljoen dollar na rechtszaak met Nintendo

Matthew Storman verdiende geld aan illegaal verkregen Nintendo-spellen

Nintendo mag 2,1 miljoen dollar in ontvangst nemen na het winnen van een rechtszaak tegen Matthew Storman, de eigenaar van een ROM-website die inmiddels offline gehaald is.

In september 2019 startte Nintendo een rechtszaak tegen Matthew Storman, de eigenaar van de inmiddels offline gehaalde ROM-website ROMUniverse. Op deze website uploadde hij illegaal verkregen games van Nintendo, en maakte hij winst door betaalde abonnementsdiensten aan te bieden waarbij deze spellen inbegrepen zaten. In totaal heeft Storman ongeveer 36.000 dollar winst gemaakt via de website.

Matthew Storman besloot de strijd met Nintendo aan te gaan, door te beweren dat hij niets illegaals heeft gedaan. Ook ontkende hij dat hij de ROM's zelf ooit geüpload had. In de rechtszaak verdedigde hij zichzelf, dus zonder advocaat. Helaas voor Storman koos de rechter voor Nintendo tijdens de rechtszaak. Hoewel Storman niet het door Nintendo geëiste bedrag van 15 miljoen dollar hoeft te betalen, is de schade nog steeds enorm: de rechter besloot dat de voormalig ROMUniverse-eigenaar in totaal 2.115.000 dollar aan schade moet betalen.

Ten slotte heeft de rechter besloten geen permanente straffen aan Storman op te leggen, omdat hij de website inmiddels al geruime tijd offline heeft staan.

Dit artikel delen

Over de auteur

Niels Arts Heeft een haat-liefde relatie met League of Legends, maar wil de grootste releases van het moment ook nooit missen.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren