1. Electronic Arts heeft komend fiscaal jaar acht games op de planning

Electronic Arts heeft komend fiscaal jaar acht games op de planning

Star Wars Jedi: Fallen Order overtreft verwachtingen

Electronic Arts wil in het fiscaal jaar van 2021 acht games ontwikkeld door interne studio's uitbrengen.

Dat jaar begint op 1 april 2020 en loopt tot en met 31 maart 2021. Het gaat om intern ontwikkelde spellen - EA kan daarnaast dus nog spellen van externe ontwikkelaars uitgeven. Zo liet het bedrijf weten naast bovengenoemde acht games ook vier spellen van onafhankelijke ontwikkelaars uit te geven.

Wat de acht games zelf betreft, is bekend dat vier ervan sportspellen zijn. Een nieuwe Fifa en nieuwe Madden zijn al bevestigd. Mogelijk is de derde sportgame NHL. Het is minder duidelijk of de vierde sportgame NBA Live is - de editie van afgelopen jaar werd geannuleerd.

De vier andere games zijn gebaseerd op bestaande franchises van EA, maar om welke games het gaat is nog niet duidelijk. Dit jaar verschijnt bijvoorbeeld vr-game Medal of Honor: Above and Beyond, maar dat spel heeft nog geen releasedatum - het kan dus ook nog voor het komend fiscaal jaar uitkomen. Een nieuwe Battlefield komt niet voor 2021 uit, maar kan in potentie ook aan het begin van dat jaar verschijnen.

EA liet ook weten dat de verwachtingen die de uitgever voor het vorig jaar uitgekomen Star Wars Jedi: Fallen Order had zijn overtroffen. Het bedrijf verwachtte zes tot acht miljoen verkochte exemplaren voor 31 maart, en daar is de verkoop van de Star Wars-game nu al overheen. EA verwacht nu in totaal tien miljoen exemplaren te verkopen voor eind maart.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren