1. Elon Musk wilde Mario Kart in Tesla-auto's installeren

Elon Musk wilde Mario Kart in Tesla-auto's installeren

CEO van Tesla kreeg geen licentie van Nintendo

De CEO van Tesla Motors, Elon Musk, heeft via Twitter laten weten dat hij het plan had om Mario Kart in Tesla-auto's te installeren. Dit plan ging niet door om Nintendo geen licentie wilde geven aan Musk.

Via een tweet wilde een fan weten of het mogelijk is om Mario Kart in Tesla-auto's verwerkt kon worden. In een reactie antwoordde Musk dat ze dat geprobeerd hebben, maar Nintendo ze geen licentie wilde geven hiervoor.

De Model S van Tesla heeft volgens Variety een scherm van 17 inch (43 centimeter), wat voor de spelerservaring groot genoeg is om te spelen.

Een verdere reden waarom Nintendo geen licentie wilde geven is niet bekend, maar men kan aannemen dat het puur om veiligheidsredenen was. Zo is het in theorie mogelijk om de game te spelen tijdens het rijden, wat uiteraard niet de bedoeling is.

Ondanks het feit dat Nintendo de uitgave van een licentie heeft geweigerd, bestaat de kans dat andere ontwikkelaars of uitgevers het bedrijf kunnen benaderen om alsnog games te implementeren in de Tesla's.

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

  • Maar goed ook. Laat ze dat soort dingen implementeren tegen de tijd dat auto's helemaal volledig zelfstandig rijden.

    Laatst voor het stoplicht zag ik dat de bestuurder van de auto naast me gewoon een film o.i.d. op had staan. Super asociaal en onveilig.
  • @Luigi1985 als je dat kijkt zonder iemand naast je is dat vreemd/niet best inderdaad. Bij de meeste (ik dacht vrijwel allemaal) auto's is dit uitgeschakeld wanneer men gaat rijden. Al is dit wel te kraken.
    Als ik mijn auto in een andere modus zet (sport of eco of whatever) dan lijkt het overigens ook alsof ik film kijk omdat er een seconde of 8 een animatie op het scherm plaatsvindt.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren