1. Embracer Group koopt Borderlands-studio Gearbox Software

Embracer Group koopt Borderlands-studio Gearbox Software

Ook Aspyr Media en Easybrain worden overgenomen

Embracer Group neemt voor 1,3 miljard dollar Borderlands-ontwikkelaar Gearbox Software over.

De deal moet binnen drie maanden volledig rond zijn. Daarmee wordt Gearbox het zevende bedrijf dat onder Embracer Group valt. Ook Ook THQ Nordic, Koch Media en Saber Interactive behoren tot het bedrijf.

De Gearbox Entertainment Company-oprichter Randy Pitchford blijft aan het hoofd van de studio staan, en zowel hij als de werknemers van Gearbox worden significante aandeelhouders van Embracer Group.

Naast Borderlands is Gearbox ook verantwoordelijk voor franchises als Brothers in Arms en Battleborn. Daarnaast is het de huidige eigenaar van Duke Nukem en Homeworld. Deze franchises worden door de overname ook onderdeel van Embracer. Meer informatie is in dit persbericht te vinden.

Embracer Group heeft daarnaast meer aankopen aangekondigd. Aspyr Media wordt onderdeel van dochteronderneming Saber Interactive. De studio is vooral bekend van het overzetten van diverse franchises van pc naar Mac, waaronder Civilization, Sim City, Call of Duty en Borderlands. Er zouden diverse projecten in ontwikkeling zijn bij Aspyr, waaronder een project met de waarde van zo'n 70 miljoen dollar.

Tot slot neemt Embracer Group het bedrijf Easybrain over. Easybrain moet de achtste dochteronderneming onder Embracer worden en de deal moet binnen ongeveer twee maanden rond zijn. Easybrain is een vooraanstaande mobiele ontwikkelaar met een focus op puzzelgames. Spellen van Easybrain zijn in totaal al meer dan 750 miljoen keer geïnstalleerd. 

Gearbox Software

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Gelukkig is dat een Zweeds bedrijf.
  • Ik begrijp wel waarom ze voor hun naam gekozen hebben 😁

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren