1. Epic betaalt naar verluidt 9,49 miljoen voor Control-exclusiviteit

Epic betaalt naar verluidt 9,49 miljoen voor Control-exclusiviteit

Dit bedrag dekt al praktisch de helft van de productiekosten

Epic Games begint erom bekend te staan dat ze graag games exclusief aanbieden via de Epic Games Store, zo ook voor Remedy Entertainment's Control. Volgens een rapport van Digital Bros betaalde Epic Games maar liefst 9,49 miljoen euro voor deze exclusieve verkooprechten.

Analist Daniel Ahmad heeft dit bericht bevestigd in een tweet. Ook zegt hij dat 55% van dit bedrag naar ontwikkelaar 505 Games is gegaan en de rest naar moederbedrijf Digital Bros ging. Twitter-gebruiker Zaimokuza voegt toe dat het rapport (dat volledig in het Italiaans geschreven is) duidelijk beschrijft dat het om de digitale exclusiviteit van Control gaat.

Volgens PCGamesInsider was het totale budget van Control 20 à 30 miljoen. Dit betekent dat de exclusiviteitsdeal met Epic al praktisch de helft van de productiekosten dekt. Er is al tijden controversie over de exclusiviteitsdeals van Epic en veel mensen vragen zich af waarom ontwikkelaars hun titels exclusief aanbieden via de Epic Games Store. Wanneer je echter naar de cijfers van deze Control-deal kijkt, is het niet heel gek dat ontwikkelaars voor dit pad kiezen.

Wil je weten wat wij van Control vonden? Lees hier de review van Jacco die game van Remedy een 8.2 gaf.

Control

Control is reeds verkrijgbaar voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren