1. Epic blokkeert massa inkopen tijdens grote uitverkoop

Epic blokkeert massa inkopen tijdens grote uitverkoop

Wordt bevestigd door Nick Chester van Epic PR

Slecht nieuws voor de mensen die tijdens de enorme uitverkoop in de Epic Game Store heel veel games inslaan. Gebruikers die veel games aanschaffen, worden namelijk geblokkeerd.

Veel games aanschaffen tijdens een grote uitverkoop wordt door velen gezien als een beschamende actie. Anderen vinden het logisch, want het is lekker goedkoop, dus waarom niet? Epic steekt hier echter een stokje voor. Gebruikers die in een keer veel games aanschaffen tijdens de grote uitverkoop, worden geblokkeerd voor verdere aankopen.

Deze actie werd bevestigd door Nick Chester van Epic PR. “Dit is het resultaat van onze agressieve frauderegels. Als spelers tegen dit probleem aanlopen, moeten ze contact opnemen met klantenondersteuning. Wij zullen de zaak vervolgens verder onderzoeken”, aldus Chester.

Epic Games Store

Epic heeft echter niet overal controle over. Zo werden recent nog twee grote titels plotseling uit de Store verwijderd. De eerste game die verdween was Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2. Waarom de game ineens verdween was voor niemand echt duidelijk. Een vertegenwoordiger van Epic vertelde enkel aan Kotaku dat de uitgever van de game, Paradox, op het laatste moment ervoor koos om niet mee te doen aan de uitverkoop. Momenteel is de game niet meer te vinden in de winkel, maar de game keert later weer terug.

Epic geeft aan alle uitgevers te respecteren in de keuze om mee te doen of juist niet. Gebruikers die de game hebben aangeschaft in de periode dat deze beschikbaar was met korting, krijgen de game ook voor de kortingsprijs. Paradox wilde verder niet ingaan op wat er precies aan de hand is, maar verwees wel naar een thread op ResetEra.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

  • Ik vind persoonlijk dat epic store echt een slechte ontwikkeling is voor de pc gaming markt. het forceert gamers naar hun platform terwijl hun platform minder features heeft dan kladblok. Ik ben voor concurrentie wat dat heeft steam ook echt wel nodig maar dat is de epic is store niet die is consument onvriendelijk en wild gewoon hetzelfde worden als steam is de enige store on the block.
  • Daarom mag Epic-games lekker de grond in,

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren