1. Epic deelt gegevens met verkeerde gebruiker

Epic deelt gegevens met verkeerde gebruiker

Onder andere het ip-adres, naam en woonadres van de gebruiker zijn per ongeluk naar de verkeerde gebruiker gestuurd

Epic heeft volgens Reddit-gebruiker TurboToast3000 per ongeluk zijn gegevens doorgestuurd naar een andere gebruiker.

TurboToast3000 plaatste op Reddit een bericht, waarin hij vertelde dat zijn gegevens met iemand anders zijn gedeeld. De gebruiker kreeg, na het aanvragen van zijn gegevens, een verontrustend mailtje. “We vinden het vervelend u te moeten informeren dat uw gegevens, door een menselijke fout, ook naar een andere gebruiker gestuurd is”, leest het mailtje. “We balen enorm van deze fout en het spijt ons. Om te voorkomen dat het nog een keer gebeurt, zijn we al bezig met het aanpassen van de procedure hiervoor.” In de mail wordt ook vermeld dat Epic de fout snel doorhad en contact op heeft genomen met de andere gebruiker. Volgens Epic heeft deze alle gegevens verwijderd.

Epic Games Store

Volgens TurboToast3000 heeft Epic zijn persoonlijke informatie doorgestuurd, inclusief zijn adres, naam, ip-adres en aankoopgeschiedenis. “Daarna hadden ze het lef om te vragen of ik tevreden was met hun dienst”, zegt TurboToast3000.

Veel Reddit-gebruikers reageerden verontwaardigd. “Ik hoop dat je ze aangeeft. Dit is een serieuze schending”, zegt Reddit-gebruiker Fish-E. Veel gebruikers hebben zich ook verdiept in het onderwerp voor TurboToast3000. “Als je in Europa woont kun je hier heel veel geld voor krijgen”, aldus Reddit-gebruiker Thewhiteboatman.

Dit ziet er niet goed uit voor Epic. Vrij recent gaf Epic nog aan dat ze aan de slag wilden gaan met het beter bewaren en beschermen van accountgegevens. Zo hebben ze allemaal voorzorgsmaatregelen gedeeld, zodat andere spelers niet in het account van een gebruiker kunnen komen. Dit heeft helaas niet zoveel nut als Epic zelf alle gegevens doorstuurt.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

  • Epic-games maken echt te veel fouten, en hier mee kunnen ze developers beschadigen dat mensen niet meer eens daar die client gaan. dus hoop dat dit lesje is van bedrijfen om niet zo maar exclusief te gaan.
  • Schijt store! let it die

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren