1. Epic Games dekt alle terugbetalingen van Shenmue 3

Epic Games dekt alle terugbetalingen van Shenmue 3

Maatregelen voor vergelijkbare gevallen worden getroffen

Goed nieuws voor donateurs van Shenmue 3. Epic Games heeft gemeld dat alle terugbetalingen worden gedekt.

Epic Games koopt steeds vaker de verkooprechten van spellen op, met de insteek deze titels vervolgens exclusief op de Epic Games Store te verkopen. Dit heeft de laatste paar maanden voor veel commotie gezorgd.

De overstap van Shenmue 3 naar de Epic Games Store was buitengewoon opvallend. Shenmue 3 is mede mogelijk gemaakt door donateurs in de vorm van crowdfunding op Kickstarter. Deze donateurs hadden verwacht dat ze een Steam-code zouden ontvangen wanneer het spel gelanceerd wordt. Dit is echter niet mogelijk wanneer het spel exclusief in de Epic Games Store verkrijgbaar is. Als gevolg hiervan stroomde de klachten binnen bij de ontwikkelaar van het spel, Ys Net.

In een eerder bericht van Ys Net, vertelde de ontwikkelaar ze op de hoogte zijn van alle klachten, en dat ze de situatie bespreekbaar gaan maken. Dit ging in overleg met de uitgever van het spel, Deep Silver, en Epic Games.

Tim Sweeney, de oprichter van Epic Games, heeft in een tweet bekendgemaakt dat alle terugbetalingen gedekt zullen worden door Epic Games.

Ook belooft Sweeney dat er in de toekomst meer rekening gehouden wordt met nog niet verschenen crowfunding-games. Zo gaat het bedrijf overleggen met de oorspronkelijk aangekondigde digitale winkel, zodat spelers alsnog een downloadcode kunnen krijgen hiervoor. Ook wordt gegarandeerd dat donateurs hun geld terug kunnen vragen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren