1. Epic Games sluit deal met Remedy, Playdead en Gen Design

Epic Games sluit deal met Remedy, Playdead en Gen Design

Bedrijven gaan multiplatformgames voor Epic ontwikkelen

Epic Games gaat toekomstige spellen van Remedy Entertainment, Gen Design en Playdead uitgeven.

Epic heeft een speciaal label opgericht waarop het spellen van andere ontwikkelaars uit gaat geven, genaamd Epic Games Publishing. Het is daarbij de bedoeling dat de ontwikkelaar op de eerste plaatst komt - studio's houden de volledige rechten en creatieve controle op hun IP.

Epic betaalt daarnaast de volledige ontwikkeling van games. Tot de ontwikkelkosten zijn terugverdiend gaat de helft van de opbrengst naar Epic en de helft naar de ontwikkelaar.

Remedy, PlayDead en Gen Design gaan allemaal nieuwe games maken voor Epic. Op welke platforms deze games uitkomen is niet duidelijk, maar Epic maakt duidelijk dat het label bedoeld is voor multiplatformgames.

Remedy is de ontwikkelaar van Max Payne, Alan Wake en het recentelijk verschenen Control. Gen Design is bekend van Ico en The Last Guardian. Playdead, tot slot, is de ontwikkelaar achter Limbo en Inside.

Playdead hintte daarnaast via onderstaande tweet naar hun nieuwe project - er is verder nog niets over bekend.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Supernice dat dit allemaal multiplatform blijft. Meer Remedy is meer beter!
  • @That Mr Awesome

    Wat vond je van Quantum Break?
  • @Don Carpaccio
    Erg vet! Serie was wat onnodig en net te cheesy ofzo… Maar verder erg veel plezier mee gehad. Visueel vond ik m gaaf, best een goed timetravel verhaal, actie was lekker, platform stukjes dan weer wat minder. Toevallig de afgelopen week getwijfeld om een tweede playthrough van te doen, ben erg benieuwd hoe hij eruit ziet op mn nieuwe 4k tv.

    Heb jij 'm ook gespeeld?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren