1. Epic Games koppelt spelers in Fortnite met toetsenbord en muis aan elkaar

Epic Games koppelt spelers in Fortnite met toetsenbord en muis aan elkaar

PS4-spelers kunnen gekoppeld worden aan pc-spelers

Epic Games gaat spelers koppelen die gebruik maken van dezelfde input in Fortnite Battle Royale. Dit werd bekend na een zogenoemde State-of-Development-post op de website van de ontwikkelaar.

Het bedrijf van de razend populaire game brengt deze update later uit om een balans te creëren in het spel. Spelers die een toetsenbord en muis gebruiken hebben meestal een voordeel ten opzichte van spelers met een controller, mede doordat het richten sneller en meer accuraat is.

Spelers die op de PS4 een toetsenbord en muis gebruiken voor het spelen van Fortnite zullen in de toekomst gekoppeld worden aan andere gebruikers met een toetsenbord en muis.

Wanneer een groep al een speler bevat die een toetsenbord en muis gebruikt zal de gehele groep gekoppeld worden aan een lobby met andere spelers met een toetsenbord en muis. In het geval van spelers die op pc een gamepad gebruiken is nog niet bekend of die ook gekoppeld zullen worden aan andere gamepad-spelers.

De Xbox One heeft zelf momenteel nog geen optie om gespeeld te worden met toetsenbord en muis, maar Microsoft gaf eerder aan deze mogelijkheid in de herfst van dit jaar te introduceren.

Eerder werd in Fortnite Battle Royale een paarse kubus gespot die zou kunnen hinten naar seizoen 6 van de game.

Fortnite Battle Royale is gratis te spelen op pc, Xbox One, PS4, Nintendo Switch, iOS en Android.

Dit artikel delen

Over de auteur

Rick Bloemzaad Redacteur bij Gamer.nl en Insidegamer.nl. Houdt van zowel moderne games als klassiekers. Van Overwatch en Mario Kart 8 Deluxe tot Super Mario 64 en GTA 2.

Reacties

  • Super van Epic!
  • Is het mogelijk wanneer je in-game bent of alsnog van controls te wisselen? Dan zou het allemaal niet erg veel uitmaken.
    Misschien dat ze ook spelers per ping/latency kunnen groeperen, dat de mensen met een aardappel als verbinding bij andere aardappel gebruikers komen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren