1. Epic Games onderneemt in Verenigd Koninkrijk juridische stappen tegen Apple en Google

Epic Games onderneemt in Verenigd Koninkrijk juridische stappen tegen Apple en Google

Poging om Fortnite terug in de App Store en Play Store te krijgen

Epig Games heeft verdere juridische stappen ondernomen om de mobiele versie van Fortnite beschikbaar te maken in de App Store en Google Play Store in het Verenigd Koninkrijk.

De Fortnite-maker doet een beroep op het Competition Appeal Tribunal, een overheidsorgaan dat oordeelt over competitie tussen bedrijven. Volgens Epic Games hebben zowel Google als Apple hun 'dominante positie op de markt misbruikt' en deelgenomen aan 'anti-competitieve praktijken' in het Verenigd Koninkrijk en Europa.

De aanklachten werden beide in december ingediend, maar zijn recent openbaar gemaakt. Specifiek vraagt Epic dat Fortnite weer beschikbaar wordt gesteld in beide digitale winkels, nadat ze de game werd verwijderd omdat Epic Games een update doorvoerde om geen commissie te hoeven betalen aan beide platformhouders.

Specifiek vraagt Epic of Apple toestaat dat de Epic Games Store gedownload kan worden op Apple-producten, naast Apple's eigen winkel. Ook vraagt Epic of het verplicht installeren van de Google Play Store op smartphones in het Verenigd Koninkrijk gestopt kan worden.

Het is nog onduidelijk wanneer het Competition Appeal Tribunal oordeelt over de aanklachten. De rechtszaak van Epic Games tegen Google en Apple beginnen in respectievelijk februari en mei.

Fortnite

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren