1. Epic Games Store heeft grote groei doorgemaakt door gratis games

Epic Games Store heeft grote groei doorgemaakt door gratis games

Vooral GTA 5 heeft geholpen

De Epic Games Store heeft meer 61 miljoen maandelijkse gebruikers. Volgens het gamebedrijf komt dit door de gratis games die werden weggegeven.

De hoeveelheid maandelijkse gebruikers van de Epic Games Store is de afgelopen maanden enorm gestegen. Het platform ziet nu meer dan 61 miljoen maandelijkse gebruikers. Daarnaast ziet het bedrijf gemiddeld 13 miljoen gelijktijdige gebruikers tijdens een piek. Volgens Steve Allison van de Epic Games Store hebben deze cijfers alles te maken met de gratis games die het platform heeft weggegeven.

Deze gratis games vielen onder de The Vault-campagne van Epic Games. Deze liep van 14 mei tot 18 juni en gaf elke week andere games gratis weg. Onder andere Grand Theft Auto 5, Civilization 6, Ark: Survival Evolved, Borderlands: The Handsome Collectionen Overcooked waren een week lang gratis te downloaden bij de Epic Games Store.

“Sinds de lancering van de Epic Games Store hebben we altijd een enorm evenement willen creëren rondom ons wekelijks gratis games-programma”, zegt Steve Allison. “We wilden iets geweldigs geven aan alle spelers ter wereld. Dus we besloten het groots aan te pakken.” Vervolgens heeft Epic Games geïnvesteerd in de rechten van vier van de grootste games ter wereld om ze zo gratis weg te kunnen geen. “De resultaten waren beter dan we hadden verwacht.” Allison laat weten dat ze in 2020 historisch snel zijn gegroeid.

Dit artikel delen

Over de auteur

Zoë Bonefaas Zodra ik een Game Boy in de hand gedrukt kreeg, was ik om. Het leukste van games vind ik de verhalen die ze vertellen. Favorieten zijn Assassin's Creed, Skyrim, Stardew Valley en Life is Strange. Buiten verhalen in videogames ben ik ook fan van verhalen op andere manieren. Voor de hand liggend dus van films en series (Marvel, DC, Star Wars, Disney, She-ra Princes of Power, Lucifer... ik kan echt eeuwig doorgaan).

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren