1. Epic klaagt 14-jarige Fortnite-cheater aan

Epic klaagt 14-jarige Fortnite-cheater aan

Valsspelen wordt niet gewaardeerd

Fortnite spant een rechtzaak tegen een veertienjarige Fortnite-cheater en zijn moeder.

De rechtszaak loopt al sinds november 2017, het moment waarop Epic Games veel Fortnite-spelers begon te bannen voor het gebruiken van cheats. Tegen een tweetal van deze spelers werd ook een rechtszaak aangespannen omdat zij vaker in overtreding waren van de regels dan anderen. Een van deze twee bleek de veertienjarige Caleb Rogers te zijn. Hij werd aangeklaagd omdat hij het copyright van Epic geschonden had door Fortnite te modden, wat hij vervolgens gebruikte om vals te spelen.

Toentertijd reageerde de moeder van Caleb, Lauren A Rogers, met een brief waarin zij voornamelijk vier punten aanhaalt:

 • Er kan niet bewezen worden dat de jongen in overtreding is
 • Epic Games heeft de naam van de beschuldigde 'illegaal' openbaar gemaakt
 • Epic Games kan geen financiële verliezen tonen
 • Lauren heeft Caleb nooit toestemming gegeven om het spel te spelen
Fortnite Mobile

Na deze brief heeft Lauren niet meer van zich laten horen en op 13 februari heeft Epic Games daarom voor de rechter gepleit voor een verstekvonnis. Dit houdt in dat er een oordeel wordt geveld ondanks de afwezigheid van de beschuldigde, waardoor die niet de kans krijgt zich te verdedigen. De rechter achtte de geschreven brief echter als een motie om de rechtszaak nietig te verklaren, waar Epic vervolgens op moest reageren.

Epic antwoordde eerder deze week met het volgende: "Omdat de beschuldigde zijn taak niet heeft volbracht te bewijzen dat wij onvoldoende feiten te hebben voor onze klachten voor deze claim moet de motie de zaak nietig te verklaren afgewezen worden."

Bovendien merkt het bedrijf op dat drie van de vier gemaakte punten, die over het bewijs, het 'illegaal' openbaar maken van Calebs identiteit en het het niet kunnen aantonen van financiële verliezen incorrect zijn, nergens op slaan en/of irrelevant zijn. Ze sluiten af met een statement dat een pleit op basis van de leeftijd van de jongen altijd ongegrond zijn omdat deze niet meer gelden zodra hij bij de voorwaarden akkoord ging. Hierbij tonen ze in hun reactie nog een specifiek voorbeeld in het verleden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Arran Winmai Met veel liefde speel ik games als Horizon Zero Dawn, Dishonored en Fallout 3. Race- en sportgames zijn niet echt mijn ding, maar gelukkig zijn er genoeg andere genres!

Reacties

 • Ik snap niet zo goed waarom mensen willen cheaten/modden. Modden in SP games of speciale lobbies etc vind ik allemaal prima maar zodra het de intentie wordt om op een oneerlijke manier je voordeel te behalen dan vind ik het zo waardeloos.
  Overigens wel mooi om te zien dat er actief met cheater omgegaan wordt.
 • @AWESOMEDUDE3
  Echt sneu inderdaad. Zo had je bij destiny altijd groepen die je bij trails uit de game gooide om te winnen. Genieten was dat.
 • Hoop dat hij flink aangepakt wordt.
 • Mooi toch! Hopelijk schrikt het hierdoor af. 😁

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren