1. Epic ondersteunt met exclusives ontwikkelaars en uitgevers

Epic ondersteunt met exclusives ontwikkelaars en uitgevers

Volgens Tim Sweeney

Tim Sweeney heeft uitgelegd waarom Epic zoveel games opkoopt en er exclusives van maakt.

Sweeney geeft aan in te zien dat deze aanpak met exclusives problemen veroorzaakt voor gamers, maar het probleem dat Epic aan wil pakken is het waard. Het is volgens Sweeney niet het hoofddoel om geld te verdienen, maar om ontwikkelaars en uitgevers het geld te bieden dat ze verdienen. Veel meer dan Valve hen geeft.

Epic Games Store

Het klinkt een beetje tegenstrijdig. Dat Epic geen winst wil maken op exclusives en zich eigenlijk geen zorgen maken of de eigen winkel het redt of niet. Epic verdient echter niet alleen aan de digitale winkel, maar ook aan engines.

Of Sweeney eerlijk is of niet is aan jezelf. Epic wordt vooral gezien als een winkel die verdient aan exclusives en is erg populair omdat de winkel behoorlijk simpel is.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

 • De afgevaardigden van Epic die aanwezig waren bij de "suprise mechanics" bijeenkomst doen mij een heel klein beetje anders geloven dan wat Sweeney beweerd.

  Niks nieuws natuurlijk in het bedrijfsleven, een leugen voor eigen bestwil/centen.
 • Hoop dat die bedrijf de grond inzakt, en bedrijven die die hun ondersteunen ook de afgrond gaan, naja behoorlijk klap krijg dan ze dan beter uplay of andere kiezen dan dit meuk
 • Ik dacht juist dat Epic store juist verafschuwd werd omdat de store juist te simpel was, of met andere woorden: het heeft geen van de extra diensten die men waardeert van Steam. Ook doet Epic aan het focken van kickstarter backers van Shenmue 3 (samen met de dev van de game) door degene die een Steam key beloofd werden nu een Epic exclusive te verplichten. En ze doen niet aan refunds. Plus dit is niet de eerste keer dat ze dit flikken. Moraal van het verhaal: als EA of Epic mooie PR praatjes maken, neem het met een volledige vlakte aan zout. De twee grootste oplichters van de gaming industrie.
 • @Fukushu
  Ja, ik vindt de Epic Store ook veel te simpel. Zeker als je het vergelijkt met Steam.
  Je kan (volgens mij) nog geeneens games zoeken in bepaalde categorieën.
 • @Fukushu
  Euhm, Epic doet hier helemaal niets fout. Het zijn de uitgevers van de games die een Steam Key beloofde en nu switchen naar de Epic Store voor een exclusiviteits-deal. Het zijn de uitgevers die geen refund geven. Epic kan moeilijk Steam Key’s gaan uitgeven of uit naam van de uitgever refunds gaan geven.

  De Epic Games Store is gewoon een winkel. Je gaat niet naar een winkel, waar je niets hebt gekocht voor een refund van een product. Epic sluit gewoon een deal met een uitgever en die uitgever kiest daarvoor. De schuld van de uitgevers dus.

  Ik vind al die launchers ook irritant, maar Epic hier de schuld van geven is gewoon bullshit. Het is een commercieel bedrijf en ze stappen een nieuwe markt in. Microsoft kocht ook een tijd geleden veel exclusives en zo zijn er meer bedrijven die dat doen.
 • @CerandoX.nl

  Dus als je met een bedrijf in zee stapt dat overdadig veel plastic gebruikt in het verpakken van producten, daarna met een bedrijf dat alle afval in zee stort en allemaal omdat jij ze een dikke zak met geld geeft met de belofte "ga je gang maar, fok de wereld op, het maakt mij niet uit want het heeft technisch gezien niks met mij te maken", dan maakt dat je opeens gevrijwaard van enige verantwoording? Als jij als bedrijf in het middelpunt staat en de reden bent dat al die bedrijven de sociale barriere missen om niet gebruik te maken van plastic of hun zooi in zee te dumpen?

  Want dat is wat Epic doet met hun praktijken. "Bij ons hoef je je geen zorgen te maken om sociale backlashes, want we hebben toch geld zat. Verantwoording aan je kickstarter backers omdat je ze iets beloofd hebt tijdens de campagne? Fok hun, wij hebben meer dan genoeg doekoe. Loyale fans bij een ander bedrijf waar je tot nu toe alle eerdere games hebt uitgebracht? Wij geven je zoveel geld dat je het spontaan het bestaan van het woord loyaal vergeet. "

  Ik zeg niet dat 2K en YS Net niet net zulke oplichters zijn, zij nemen het geld aan tenslotte, niemand dwingt hun. Maar Epic geeft hun de kans en vrijwaart hun van enig verantwoording richting de community van die bedrijven en dat is net zo erg imo. Plus ze houden geen rekening met de uiteindelijke eindgebruikers.

  Sure, allemaal legale tactieken, maar dat zijn pay to win lootboxen ook. Niemand dwingt de gebruiker tot het kopen van lootboxen, maar ik denk niet dat de gaming community het een welkome additie vindt in het gaming landschap, net als een Epic store die alle favo franchises opkoopt om die dan in een launcher en store te verwerken die uitermate crap is en NOG een launcher op je bureablad toe doet voegen. Dus ja, Epic doet technisch niks fout, maar het staat wel in het middelpunt van deze hele sh*tzooi en is de aanstichter van al deze crap welke zonder Epic niet zou bestaan.
 • @Fukushu
  De vergelijking(en) slaan helemaal nergens op. Daar ga ik niet eens op reageren.

  Epic de aanstichter van deze crap? Veel uitgevers zijn nou juist van plan om met eigen launchers en stores te komen of ze hebben ze al. Ze willen die 30% niet afdragen aan Valve. Epic neemt een veel kleiner deel dan Valve (10%) en daardoor zien veel ontwikkelaars dit als een alternatief voor eigen launchers en stores. Daarnaast is het natuurlijk veel aantrekkelijker voor kleine ontwikkelaars.

  Daarnaast weet je helemaal niet hoe die onderhandelingen gaan en is het nogmaals de verantwoordelijkheid van de uitgever en niet van de winkel.

  Nogmaals ik vind al die launchers ook kut. Maak het dan op Steam maar duurder ofzo.
 • Robin Hoodje spelen. Bah!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren