1. Epic stuurt 'Free Fortnite'-spullen naar influencers

Epic stuurt 'Free Fortnite'-spullen naar influencers

Strijd tegen Apple

Epic heeft een pakket spullen rond hun 'Free Fortnite'-campagne naar influencers gestuurd. Dat onthult Greg Miller van KindaFunny op Twitter.

'Free Fortnite' draait rond de ruzie tussen Epic en Apple en Google, die de game uit hun digitale winkels hebben verwijderd. Epic was het niet eens met het percentage van de omzet van in-app aankopen dat het bedrijf moest afdragen aan de techreuzen.

De studio introduceerde daarom een nieuw betaalmiddel in Fortnite op mobiele apparaten waarmee Apple en Google werden omzeild. Apple verwijderde daarop de game uit de App Store, even later volgde ook Google en zijn Play Store. De game is op iOS niet meer te downloaden, terwijl op Android-apparaten nog andere digitale winkels bestaan die het spel wel aanbieden.

Miller deelt zonder commentaar foto's van het pakket. Het bevat onder andere een jas en een Samsung-tablet. Op een bijbehorend briefje staat: "Hoewel Fortnite niet beschikbaar is in de App Store of op Google Play, kun je nog steeds de nieuwste Fortnite-updates direct in de Epic Games-app krijgen op de Galaxy Store. Verspreid het woord." De Galaxy Store is van Samsung.

Dit artikel delen

Over de auteur

Erik Nusselder Redacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Reacties

 • Ach flikker op met je gezeik. Echt zooo hypocriet ook. Kleine kinders manipuleren om 20 euro (!!!!!!!) voor een skin te vragen! En vervolgens janken omdat je zelf vindt dat je te veel af moet dragen aan een bedrijf waar je zelf (volledig op de hoogte van alle eisen en regeltjes die Apple gesteld heeft) mee in zee gegaan bent. Pfffff….

  Apple heeft het al netjes aangepast aan ontwikkelaars die het nodig hebben om minder af te dragen. Ben je te groot dan kom je niet in aanmerking. Dus in principe is jullie doel behaald toch Epic? Jullie strijd was toch mede voor de kleine ontwikkelaar?

  https://tweakers.net/nieuws/174738/apple-verlaagt-commissie-app-store-naar-15-procent-voor-kleine-ontwikkelaars.html
 • @benjaminben
  Hoeveel miljard dollar hebben ze al niet verdiend aan verkoop van (te dure) cosmetics. En dan nu ook nog eens die maandelijks subscriptie erbij. Stelletje uitmelkers.
 • Fowrtnait? Nooit van gehoord
 • Nooit verwacht dat ik "free" en "Fortnite" in 1 zin zou zien staan. Lekker 20 euro voor een digitaal pakje neertellen. Dat is toch prachtig!
 • @blue_blade_3

  Nouja de game is op zichzelf al free to play dus zo'n gekke connectie is het nou ook niet perse.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren