1. Fortnite-spelers pissig over mech suits

Fortnite-spelers pissig over mech suits

Epic verdedigt toegevoegde nieuwe content

De mech suits van seizoen tien zijn niet goed ontvangen bij de Fortnite-aanhang. Ondanks veel klachten van trouwe Fortnite-spelers staat Epic nog altijd achter het idee van de B.R.U.T.E mech suit.

Sinds de lancering van seizoen tien gaat het nergens anders meer over: De grote robot-pakken. Verschillende prominente Fortnite-streamers hebben reeds aangegeven dat ze geen zin meer hebben in Fortnite zolang de mech suits in het spel zitten, ze zijn veel te sterk en verpesten het spel. Onder andere Dr. Lupoen Ninja hebben zich via Twitter uitgelaten overde mech suits.

De mech suits hebben te veel invloed op de gameplay van het spel, tactieken worden overhoop gehaald en bekende strategieën werken niet meer. De verwachting was dat de B.R.U.T.E-pakken drastisch aangepakt gingen worden bij de nieuwste patch. Epic heeft de mech suits in de nieuwste patch wel aangepast, maar het maakt weinig verschil. De voetstappen van de robotpakken zijn luider, de aanvallen zijn iets duidelijker zichtbaar en er worden minder pakken geleverd per potje. Deze geringe aanpassingen voelen als een flinke teleurstelling voor Fortnite-fans.

Epic heeft inmiddels door middel van een blog post aangegeven dat ze nog altijd achter de B.R.U.T.E suits staan. "De missie van Fortnite is om alle spelers, van elk skill-niveau bij elkaar te brengen. Iedereen moet het gevoel van een kill kunnen ervaren en iedereen moet een kans hebben op een victroy royale", verklaart het Fortnite-team. "Een ander doel van Fortnite is om spektakel en entertainment te leveren aan onze spelers, de B.R.U.T.E suits zijn met deze twee redenen toegevoegd aan het spel", gaat het team verder.

Mech suit

Het doel van de mech suits is dus duidelijk: het gat dichten tussen ervaren, en nieuwe spelers. De skillgap moet kleiner worden en de mech suits helpen hierbij. Wanneer spelers in een mech suit zitten, zijn ze minder kwetsbaar en hoeft er niet gebouwd te worden voor dekking. Veel Fortnite-spelers verliezen gevechten omdat ze niet heel goed zijn in bouwen.

Epic geeft aan dat ze content zijn met de resultaten van de B.R.U.T.E suits. Het Fortnite-team toont in de blog post grafieken van mech-kills per wedstrijd om hun tevredenheid te ondersteunen.

"We blijven nieuwe content uitbrengen die de gameplay voortdurend doet opschudden op onverwachtse manieren. Ons doel is om Fortnite constant te laten evalueren en het spel zo vermakelijk mogelijk te maken voor iedereen", aldus het Fortnite-team.

Check hier alles over het tiende seizoen van Fortnite

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Wacht nog altijd op Skate 4...

Reacties

  • Jankerd die ninja met z'n 44 miljoen deal hij word dus fijn kapot gemaakt in fortnite.
  • Ze zijn ook kut. Veel te overpowered.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren