1. Dit is de reden waarom er geen titans in Apex Legends voorkomen

Dit is de reden waarom er geen titans in Apex Legends voorkomen

En het is niet omdat Respawn Entertainment het niet wilde proberen

Apex legends, een battle royale-game die zich afspeelt in het Titanfall-universum loopt ontzettend goed. De reacties zijn doorgaans positief en in de eerste dag was er al sprake van 2 miljoen spelers. Toch missen de spelers iets; namelijk de titans die ze kennen uit Titanfall.

Ondanks dat Apex Legends geen vervolg was op Titanfall heeft Respawn Entertainment toch zijn best gedaan om titans terug te brengen. “We hebben denk ik wel een miljard pogingen gedaan om titans in het spel te krijgen”, aldus Drew McCoy, uitvoerend producent van Respawn Entertainment, tegen IGN. Qua balans werkte het volgens hem echter niet. "In de Titanfall-games dienen de Titans als een grote power-up voor een bepaalde tijd, terwijl in een battle royale-game de spelers vooral op hetzelfde niveau moeten zitten. Het zwakker maken van de Titans zorgde er echter voor dat de mechs hun machtsfantasie verloren."

Het team heeft het dus echt geprobeerd, maar het lukte simpelweg niet. Niet alleen vanwege het behouden van de balans tussen de spelers, maar ook wat betreft behouden van het overzicht. Titans maakten het spel erg onoverzichtelijk, vindt McCoy. Dit geldt voor meerdere aspecten: Zo kunnen spelers niet meer over muren rennen en bestaan teams uit drie personen in plaats van vier.

Het spel is nu gratis speelbaar op pc, Xbox One en PlayStation 4.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

 • Ik vind het toch wel een intressant spel. Ga hem dit weekend toch proberen.

  Iemand al ervaring?
 • @zwaagernees Overwatch + Battleroyale = Apex Legends. Soepel, kleurrijk, en chaos.
 • Die titans hoeven er van mij niet in hoor. Ik vind het wel beter zo
 • Na drie dagen 10 miljoen(!) spelers overigens. Heerlijk hoe stabiel de game is en hoe goed de servers het trekken, zonder publieke beta nodig te hebben. Voorbeeldje voor de rest!
 • @Gaaiz
  Misschien draait de game net als Titanfall op Microsoft Azure.

  Edit: Ik heb nu opeens alleen maar kut servers
 • Wat mij betreft duidelijk de stabielste ervaring in BR-land. Echt wel een lekkere release voor tussendoor.
  Titans hadden me best leuk geleken gezien ik het in TF wel vet vind, maar begrijp het issue.
  Wellicht kunnen ze nog een mode toevoegen waar Titans wel aanwezig zijn waar dan iets van 4 grote teams op de map geplaatst worden en ieder team 1 titan kan verdienen aan de hand van scores/kills. Plaats ook wat anti-titan-wapens op de map en je hebt je titans. Denk ik dan.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren