1. Eerste screenshots en info over Shadow of the Tomb Raider

Eerste screenshots en info over Shadow of the Tomb Raider

Meer diepgang en emoties in de franchise

Tijdens een demonstratie in Canada heeft Square Enix een handjevol journalisten een kijkje laten nemen naar Shadow of the Tomb Raider.

Het is nu officieel dat de game zich gaat afspelen in Peru. Dat gerucht ging al langer de ronde vanwege de piramide die in de achtergrond te zien was in de aankondigingstrailer. Bovendien begon de trilogie met Tomb Raider ook in Peru, dus hiermee is de cirkel mooi rond.

Het verhaal is ook doorspekt met drama: het einde van de wereld komt eraan en Lara moet vechten om het te stoppen. Het is wellicht zelfs haar schuld: ze grijpt namelijk een mythische dolk in een tombe ondanks waarschuwingen dat dit het einde der tijden zou veroorzaken. Wat volgt is een tsunami die een dorpje waar ze is wegvaagt.

Waar Shadow of the Tomb Raider om draait, is het vermoorden van Rodriguez, een commandant met een belangrijke rol in Trinity, de organisatie waar de gehele (nieuwe) trilogie op focust. De schat die hij wil vinden kan het einde van de wereld inluiden en Lara probeert hem te stoppen. Hierbij is ze bereid van alles op te offeren.

De personages krijgen meer diepgang en het verhaal draait meer om emoties dan voorgaande delen. Terwijl de tsunami aan de gang is wil haar metgezel, Jonah, de slachtoffers helpen, maar zij negeert hem en gaat doelgericht achter Rodriguez aan. Lara is er op dat moment ook heilig van overtuigd dat de tsunami haar schuld is, waar haar Jonah vol woede op reageert met: "Niet alles draait om jou!".

Shadow of the Tomb Raider

Voor stealth-gameplay zijn vijanden nu gecodeerd met kleuren. Als ze een rode highlight hebben wordt het personage gezien door anderen. Als de speler hem uit probeert te schakelen worden vijanden op de hoogte gesteld. Personages die met geel aangegeven zijn buiten het zicht van andere vijanden en kunnen dus makkelijk uitgeschakeld worden.

Ook hebben de makers bij Square Enix afgekeken bij Deus Ex: Mankind Devided. Spelers krijgen meer mogelijkheden en vrijheid om dingen op hun eigen manier te doen hoewel Lara niet zo vrij rond kan huppelen als Adam Jenssen. Lara Croft kan nooit dood gaan, wat niet geldt voor Adam Jenssen.

Tenslotte is er ook verteld dat er een hub zal zijn, waar spelers naar verschillende gebieden kunnen transporteren. Deze hub is echter niet getoond in de demonstratie en er is dus nog erg weinig over bekend, behalve dat er in de game een tombe zal zijn waar levende mensen in zitten. Ook zal het "qua concept veel weg hebben van Praag uit Deus Ex: Mankind Divided.

Shadow of the Tomb Raider

Ook zijn er nieuwe screens vrijgegeven die je hieronder kan zien:

Shadow of the Tomb Raider
Shadow of the Tomb Raider
Shadow of the Tomb Raider
Shadow of the Tomb Raider
Shadow of the Tomb Raider

Dit artikel delen

Over de auteur

Arran Winmai Met veel liefde speel ik games als Horizon Zero Dawn, Dishonored en Fallout 3. Race- en sportgames zijn niet echt mijn ding, maar gelukkig zijn er genoeg andere genres!

Reacties

  • Nice ben benieuwd
  • Ziet er veel van hetzelfde uit. Ik wacht het rustig af.
  • Net gereserveerd:). Jammer genoeg nog lang wachten tot die uit komt. Hopelijk laten ze op e3 nog gameplay beelden zien.

    Edit: volgens de site komen er op de e3 gameplay beelden.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren