1. Er is mogelijk informatie gelekt over Fable 4

Er is mogelijk informatie gelekt over Fable 4

Vooral over het verhaal en de gameplay

Er is mogelijk informatie gelekt over Fable 4 volgens Gamerant.

Dit is echter een onduidelijke lek, dus neem niet alles voor waarheid aan. Een Reddit-gebruiker, SufficientBridge7, wiens account nu is verwijderd, plaatste op Reddit een link naar een video. Deze video zou beelden bevatten van Fable 4. De video, post én het account zijn echter verwijderd. Het is dus erg onduidelijk of de video überhaupt ooit bestaan heeft.

Mocht de video wel hebben bestaan en inderdaad bepaalde beelden van de game bevatten, dan kunnen we volgens SufficientBridge7 het een en ander verwachten. Om te beginnen wordt de game gespeeld vanuit de eerste of derde persoon, er kan gebruik gemaakt worden van een uitgebreide personageontwerper, maar het gebruik van pistolen is weer niet mogelijk. De game speelt zich af in een open wereld, waarbij het mogelijk is om de hoofdmissie te negeren en dus geen held te worden. Spelers kunnen steden bouwen wat heel erg belangrijk schijnt te zijn voor de hoofdmissie. Verder is er ook sprake van multiplayer en wordt er gebruik gemaakt van Unreal Engine.

Naast de gamedetails heeft de lekker ook wat details over het verhaal gegeven. Zo wordt Albion vernietigd door een astroïde, waarna de bevolking opnieuw opkomt en de wereld begint te herbouwen. Volgens de lekker komt deze astroïde terug in Fable 4 en is het aan de speler om nog een ramp te voorkomen. Een aantal personages die we terug gaan zien zijn Theresa, de Heroes Guild en Jack of Blades. Tijdreizen speelt een belangrijke rol in het verhaal.

Het lijkt er los van deze lek op dat er genoeg bewijs is om uit te gaan van Fable 4. Een paar jaar geleden werd al gelekt door Forza Horizon Studio dat Playground Games werkte aan een Fable 4. Toen heeft Phil Spencer, hoofd van Xbox, bevestigd dat PlayGround games werkte aan een open wereld rpg. Dit deed fans geloven dat het om Fable 4 ging. Daarnaast kwam Reddit-gebruiker snow9876 erachter dat Fable 4 als optie opdook, wanneer spelers wilden selecteren wat ze aan het streamen zijn. Maar ondanks alle lekken moeten we toch wachten tot E3-persconferentie van Microsoft op 9 juni om 21:00 uur Nederlandse tijd voor we meer weten. Meekijken met commentaar van Martin en Dennis? Check dan de stream. Voor meer informatie over alle persconferenties kun je hier een kijkje nemen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

 • Fingers crossed!
 • Ik kijk er ook naar uit. Heel benieuwd wat de toon en look gaat zijn. Dat cartoony stijltje is prima, maar hoop dat het toch ook wel enigszins volwassen en duister is. En natuurlijk de Britse humor die de serie kenmerkt.
 • @That Mr Awesome Its the Chickin Chaser!
 • @That Mr Awesome

  Een combinatie van The Secret of NIMH en The Black Cauldron in een Pixar jasje met Ratchet and Clank graphics.

  :)
 • Hoop zo dat dit weer een topfranchise wordt voor Xbox. Die kunnen wel een goede rpg gebruiken.
 • Oeh, ik ben benieuwd!
 • Hier zou ik wel erg blij van worden. Persoonlijk vind ik de eerste 3 wel erg leuk. Bij die kinect en online waren ze echt compleet de weg kwijt.
 • Jammer van de lek, maar wel awesome nieuws!
 • Ik hoop dat dit geen crackdown 3 geval zal worden.
 • Als dit waar is hebben ze meteen een system seller voor hun nieuwe xbox. Ik weet iedergeval dat ik daar een xbox voor koop. Tenzij die ook op de pc komt..
 • @rippert

  Denk van wel. Xbox is lang geen console meer met exclusief materiaal.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren