1. The Witcher-games zijn meer dan vijftig miljoen keer verkocht

The Witcher-games zijn meer dan vijftig miljoen keer verkocht

Dat zijn een hoop coins die naar The Witcher worden gegooid

De games in The Witcher-franchise zijn samen meer dan vijftig miljoen keer verkocht.

Dat heeft CD Projekt Red - de ontwikkelaar van The Witcher-games aangekondigd. De eerste The Witcher-game verscheen in 2007 en inmiddels zijn er twee vervolgen uitgekomen. De meest succesvolle was zonder twijfel The Witcher 3: Wild Hunt. Deze game is verantwoordelijk voor meer dan de helft van de vijftig miljoen exemplaren - eerder dit jaar kondigde CD Projekt aan dat er 28 miljoen exemplaren van waren verkocht.

De The Witcher-games zijn gebaseerd op een boekenreeks van de Poolse schrijver Andrzej Sapkowski. De games zijn mede verantwoordelijk voor de alsmaar groeiende populariteit van de franchise. Ook de vorig jaar op Netflix verschenen serie met Henry Cavill in de rol van hoofdpersonage Geralt of Rivia droeg daar natuurlijk aan bij.

Het is niet bekend op wat voor manier CD Projekt Red de The Witcher-reeks door gaat zetten. De ontwikkelaar gaf eerder al aan dat het wel een nieuwe game in de reeks gaat maken, maar dat het verhaal van Geralt of Rivia is verteld. CD Projekt Red brengt later dit jaar Cyberpunk 2077 uit.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Mooie cijfers. Blijft ook wel een van de beste games die ik ooit gespeeld heb.
  • Zwaar terecht!!
  • De Witcher is uber leet
  • Zo vaak een kans gegeven maar ik kan er maar niet inkomen, niets voor mij.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren