1. ESA wil E3 volgend jaar vernieuwen

ESA wil E3 volgend jaar vernieuwen

Met onder andere een persdag en een nieuwe beursvloerindeling

E3 gaat er volgend jaar mogelijk heel anders uitzien als het aan de Entertainment Software Association (ESA) ligt.

Dat blijkt uit interne communicatie van de organisatie achter de gamebeurs, dat is uitgelekt via Gamedaily.biz. Sinds een paar jaar is de beurs ook toegankelijk voor consumenten. ESA wil volgend jaar 10.000 meer consumenten toelaten op de beurs, waardoor er in totaal 25.000 consumenten welkom zijn. Wel moet er een aparte persdag komen, waarop alleen journalisten welkom zijn.

Verder wil ESA nauwer samenwerken met journalisten, content creators en influencers. Dit om "de content en berichtgeving" rondom E3 te kunnen controleren. ESA zou daarom betaalde samenwerkingen met diverse media willen creëren. Verder is ESA van plan om de beursvloerindeling op de schop te nemen. Op een uitgelekte presentatieslide hieronder is te zien hoe men de nieuwe indeling voor zich ziet.

De laatste jaren lijkt E3, ooit het belangrijkste game-evenement van het jaar, aan invloed te verliezen. Steeds meer uitgevers kiezen er voor om niet op de beurs te staan of hun eigen evenement te houden. Electronic Arts is al jaren niet aanwezig op de beurs en Sony liet het dit jaar afweten. Daarbij lekte ESA eerder dit jaar de persoonsgegevens van duizenden aanwezige journalisten uit, met veel kritiek tot gevolg.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Exit voor E3 dit…. Een goed item op Gamekings legt het uit. E3 is de weg kwijt. Ik denk dat qua persconferenties etc (wat ik graag mag zien) ook bij een andere beurs terecht kan: gamescom of TGS.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren