1. Esmee in Cosplay: The Making of Ciri

Esmee in Cosplay: The Making of Ciri

De broek

Eindelijk! Ik ben aan The Witcher 3: Wild Hunt begonnen en ben helemaal verliefd, vooral op Ciri. Hoe vet zou het zijn als ik haar zou cosplayen? Dat gaan we uitvinden in deze nieuwe reeks van Esmee In Cosplay. Deze week zie je hoe ik Ciri’s broek maak.

Jullie hadden mij eerder al op het idee gebracht op het IG-forum en nu is het dan zover. Nog vóór de wintereditie van Dutch Comic Con zorg ik dat ik alle onderdelen van Ciri’s outfit compleet heb, zodat ik zaterdag 24 november als haar rond kan lopen op de conventie. Ik start met de broek, vervolgens het shirt, het zwaard met de schaft, de laarzen en verder haar accessoires zoals de riem, armbanden, heuptasje en de handschoenen. En niet te vergeten: het korset, het moeilijkste onderdeel voor mij. Om het geheel mooi af te sluiten verdiep ik me in de make-up, met als doel zo goed mogelijk Ciri na te bootsen.

CD Projekt Red heeft een heel handige gids met afbeeldingen beschikbaar gesteld voor een eerdere cosplay-competitie voor The Witcher 3. In deze gids is te lezen dat Ciri’s broek van leer is gemaakt. Gezien ik qua pasvorm een geschikte broek heb liggen, ik beperkte tijd heb en leerwerk niet bepaald mijn sterkste punt is, gebruik ik die simpele broek als basis. Alles wat nodig is, is een likje verf in de goede kleur, een knienaad en de plaatsing van de bronzen studs.

Ik gebruik textielverf in de kleuren bruin, wit en zwart. Het duurt even voor ik de juiste mengcombinatie vind om de kleur zo goed mogelijk na te bootsen; daarbij houd ik rekening met verschillende afbeeldingen van Ciri (zo vind ik haar broek in de game soms erg groenig ogen, maar op de art juist weer afwisselend licht- en donkerbruin). Wanneer ik de juiste tint gecreëerd heb verf ik de gehele broek, inclusief de moeilijker bereikbare plekjes zoals in de zakken. Dan laten drogen, vier minuutjes strijken op 150 graden en voilà. Er zijn wat kleurverschillen te zien, maar Ciri’s broek is ook niet helemaal effen, dus ik ben tevreden met het resultaat.

Cosplay

Nu pinpoint ik waar de bronzen studs moeten komen. Deze zijn 11 millimeter groot. Ik doe de broek aan, houd de gids bij de hand en plaats streepjes boven de knieën (een paar centimeter onder de lijn die ik later met een enkele steek vastzet, waardoor je de knienaad krijgt zoals bij Ciri te zien is). Ik leg de broek weer op tafel en gebruik een liniaal om zo symmetrisch mogelijk stippen te zetten. De viertandige studs druk ik door de stof heen en aan de binnenkant van de stof duw ik de vier tandjes naar binnen, zodat de studs op hun plek blijven. Een uurtje later zit alles erop.

Cosplay

Yes, helemaal blij! Nu de broek klaar is, maak ik alvast een start aan het zwaard (daar gaat namelijk nog wel wat tijd in zitten met schuren, drogen en verven) en begin ik aan het shirt. In de volgende aflevering van Esmee in Cosplay zie je stap voor stap hoe ik Ciri’s shirt maak.

Dit artikel delen

Over de auteur

Esmee Otter Hier ook wel bekend als Esmee in Cosplay. Favo games van het moment: The Witcher 3, The Last Of Us en Persona 5.

Reacties

  • respect voor cosplayers die zoveel tijd hier in steken.
  • @Meccorr ^_^
  • nice hoor
  • @DonPulliany Dankjewel!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren