1. Esmee in Cosplay: The Making of Ciri (Deel 4 – Laarzen)

Esmee in Cosplay: The Making of Ciri (Deel 4 – Laarzen)

Cirilla Fiona Elen Rionnons laarzen

Heroes Dutch Comic Con staat voor de deur en dat betekent dat ik de cosplay van Ciri uit The Witcher 3 onderhand af moet hebben. In deze vierde en laatste aflevering van de Ciri-reeks zie je hoe ik haar laarzen en accessoires zoals de bracers en riemen maak.

Voor de laarzen heb ik normale zwarte laarzen gebruikt die de juiste hakhoogte en neusronding hebben. De oorspronkelijk zwarte zool heb ik bruin geverfd, evenals de rits, die uiteindelijk wegvalt onder de stof.

Om te weten welke lappen ik uit de stof moet knippen om het juiste model te krijgen, omwikkel ik de laars met vershoudfolie en schilders tape. Op de tape teken ik de naden die op de laars van Ciri te zien zijn in de handige cosplaygids van CD Projekt Red. Langs deze naden knip ik de folie en tape los om ze vervolgens op de stof te plaatsen.

ciri

Ik gebruik een oranjebruine stof die ik nog over heb van een andere cosplay. Ik trek de patronen om op de stof en knip deze uit: een stuk voor de neus, twee lappen voor de binnenkant van de laars waar de rits zit, een lap voor de buitenkant, een stuk voor tegen de hiel en eentje voor over de wreef en als laatste een lange strook voor de band die om de laars gewikkeld zal worden.

Die band verstevig ik met nepleer en zet ik op het laatst met de hand vast. Bij de meeste lappen stof sla ik een deel om, wat ik vastplak met industriële lijm en textiellijm, zodat je een mooi afgewerkte rand ziet in plaats van de kniprand. Deze delen plak ik in de juiste volgorde op de laars: neus, buitenkant, binnenkant, hiel en dan wreef.

Ik plak niet de volledige delen vast, maar eigenlijk alleen de randjes. Aan de binnenkant van de laars, daar waar de rits zit, zet ik de stof alleen boven- en onderaan de laars vast zodat ik de stof aan de kant kan schuiven om bij de rits te komen.

ciri

Het is soms stoeien met de lijm, gezien die niet altijd even goed blijft zitten (ondanks de industriële lijm), en tijdens mijn fotoshoot met Rolf lieten de wreef en de neus van mijn ene laars al los. Door het lopen naar de locaties in het bos zien ze er wel al lekker gedragen uit, wat beter past bij Ciri.

Mijn Ciri is nu helemaal klaar voor Dutch Comic Con zaterdag 24 november. Ik heb mijn nieuwe cosplaykaartjes (check de video!), die eruit zien als Ciri’s Gwent-kaart, mee naar de conventie en zal ook een pitstop maken bij de stand van Power Unlimited! Tot dan :D

Dit artikel delen

Over de auteur

Esmee Otter Hier ook wel bekend als Esmee in Cosplay. Favo games van het moment: The Witcher 3, The Last Of Us en Persona 5.

Reacties

  • Jammer dat verder niemand hier op reageert. Verdient beter. Het zijn leuke filmpjes. Je bent een mooie vrouw die duidelijk over een aantal indrukwekkende talenten beschikt.
  • @HoloBrada Dankjewel Holo! ^-^ Blij dat je ze leuk vindt! Thanks voor het compliment :3

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren