1. Esmee in Cosplay - Xena Warrior Princess: Deel 3

Esmee in Cosplay - Xena Warrior Princess: Deel 3

In deze cosplayreeks zie je hoe ik Xena: Warrior Princess maak. Nu ik de jurk en de bepantsering af heb ga ik aan de slag met de laarzen en het werpwapen, een chakram. Deze maak ik van foam, gesponsord door Cosplay Shop Select Style, nepleer en worbla.

Op het moment van opnemen heb ik nog maar een week tot Viencon, en de tijd dringt. Ik moet nog veel kleine dingetjes aan mijn kostuum afwerken, zoals een bandje maken dat het borststuk met het rugstuk verbindt. Ik ben er wel van verzekerd dat ik het op tijd ga afkrijgen voor de conventie, die in Centerparcs Limburgse Peel plaatsvindt van vrijdag 30 augustus tot en met maandag 2 september.

Zo maak je bootcovers

Ik maak Xena’s laarzen op dezelfde manier als dat ik Ciri’s laarzen heb gemaakt. Ik gebruik een goedkoop paar laarzen van de kringloopwinkel (2,50 euro) en knip de bovenkant eraf. Ik wikkel de laarzen in vershoudfolie en vervolgens in ducttape, zodat de tape niet aan de laars vastplakt en ik dit los kan knippen om als patroon te gebruiken. Op het ducttape teken ik lijnen: dit worden de naden. Ik knip het patroon voor de bootcover los en knip langs de lijntjes die ik erop getekend heb. Nu heb ik allemaal losse delen die ik op het nepleer kan overtrekken, om ze vervolgens op de laars te lijmen en met de hand vast te naaien.

Het onderste deel van de laars maak ik echt op de laars zelf. Het bovenste deel, waar het iconische zonnetje op komt, dat maak ik op een los stuk stof. Dit doe ik met name om het aan- en uittrekken van de laars gemakkelijker te maken. De rits van de laars zit namelijk onder het nepleer verstopt en daar kan ik nog net aan bij komen.

Het zonnetje maak ik van foam wat ik, net als het armor, met PlastiDip overspuit. Hiermee wordt het foam gesealed. Het blijft flexibel maar is stevig genoeg om heen en weer gesleep te weerstaan, zoals in een koffer gepropt worden naar een conventie. Over het PlastiDip wrijf ik met mijn vinger de ‘Rub ’n buff’-verf van Cosplay Shop Select Style in de kleur Antique Gold. Dit plak ik gewoon rechtstreeks op het nepleer met industriële lijm.

Om de veters in de laars te maken maak ik gebruik van een revolvertang, veterringen en een stuk gereedschap waarmee je die veterringen aan de stof bevestigt. Met de revolvertang knip ik gaatjes in het leer, waar ik de ringen in druk om vervolgens de achterkant van de ringen vast te drukken tegen de stof. De veters zelf heb ik bij de Action gehaald voor een euro. Ik moet er alleen wel twee aan elkaar maken, omdat ze anders te kort zijn, maar dat is zo gedaan.

CHAKRAM OF FRISBEE?

Mijn plan was om Xena’s wapen enkel en alleen van foam te maken, maar na twee mislukte pogingen pak ik het anders aan. Ik zet mijn prullenbak ondersteboven op het foam en teken hieromheen voor een perfecte cirkel van de juiste grootte. Vervolgens keer ik de prullenbak om voor het smallere gedeelte, de onderkant, voor de binnenkant van de chakram. Met wat Google-afbeeldingen van Xena’s chakram ernaast teken ik de vorm van het middelste gedeelte. Dit snijd ik uit het foam met een precisiemesje.

Ik snijd de twee delen los zodat ik twee vormen heb die op yin en yang lijken. Deze trek ik tweemaal over op worbla, zodat ik de foam kan sandwichen met de worbla. Vervolgens verwarm ik de worbla en druk ik de twee delen tegen elkaar aan, zodat het weer één geheel is. Mijn heteluchtpistool was trouwens ook nog overleden in het proces, maar gelukkig waren ze in de aanbieding bij de bouwwinkel.

Ondanks dat het wapen nu niet alleen van foam is gemaakt, maar op mijn oude vertrouwde manier (foam omwikkeld met worbla), heeft het wel de stevigheid waar ik op hoopte. Ik kan er nu zelfs mee frisbeeën! Je kunt hem echt tientallen meters werpen; het wapen kan het hebben, ondanks mijn slechte verflaag. Je moet dus geen PlastDip op worbla doen, maar gewoon lekker op foam, waar het voor bedoeld is. Na VienCon verf ik hem wel opnieuw.

Nu de laarzen en het wapen eindelijk af zijn, is eigenlijk het hele kostuum klaar. Ik hoef alleen nog wat puntjes op de i te zetten. De pruik is in ieder geval al gestyled en hier heb je vast een voorproefje van mijn outfit van Xena:

In de volgende aflevering vertel ik je over de tweede editie van Viencon (en mijn eerste keer op de conventie)!

Dit artikel delen

Over de auteur

Esmee Otter Hier ook wel bekend als Esmee in Cosplay. Favo games van het moment: The Witcher 3, The Last Of Us en Persona 5.

Reacties

  • Dat is in ieder geval geen 'halve bak' cosplay! Goed bezig! :)
  • @Piet S. Dankjewel!
  • Altijd erg awesome Esmee.

    Normaal ben ik rond deze tijd bezig voor halloween in bar american in Middelburg. Maar ben dit jaar creatief incapabel en lui dus ik trek m'n Ashley "Ash" J Williams kostuum weer uit de kast. (al moet ik wel weer een overhemd gaan opofferen, want die van 2 jaar terug is als stofdoek in de garage geëindigd)
  • @Meta_coola Dankjewel! Oeww vet, Evil Dead :D Halloween is altijd een vette tijd van het jaar ˆ^Zeker voor cosplay purposes
  • Mooi gedaan Esmee! Dat doe ik je niet na met mijn twee linker handen 😂
  • @obi-twan kenobi Haha dankjewel! :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren