1. Essentiële Anthem-tips – Voorbereid aan de slag met de demo

Essentiële Anthem-tips – Voorbereid aan de slag met de demo

Je eerste stappen in de wereld van Anthem

Dit weekend is de Anthem-demo toegankelijk voor het grote publiek. Uit onze ervaring blijkt dat, hoe solide de gameplay van de game ook is, BioWare niet alles even goed uitlegt. Om ervoor te zorgen dat je zo goed voorbereid mogelijk aan de demo begint, hebben we een aantal essentiële Anthem-tips op een rij gezet.

De Anthem-demo is te vinden in de digitale winkels van EA , Sony en Microsoft en vraagt zo’n 24GB opslagruimte. Op vrijdag 1 februari om 18:00 uur gaan de servers online en er wordt verwacht dat ze maandagnacht om 03:00 uur weer sluiten.

Anthem

Heb geduld

Over servers gesproken: heb geduld. Het is je vast niet ontgaan dat sommigen bij de vip-demo kampten met behoorlijke serverproblemen. Met name het ‘oneindige’ laadscherm was tot in de laatste uren van de demo een veelvoorkomend probleem. Gelukkig is er een manier om in ieder geval dit probleem te omzeilen. Als de balk rond de 95 procent progressie blijft hangen, moet je de game afsluiten en weer opstarten. De game vraagt vervolgens of je wilt deelnemen aan de lopende expeditie, waarna je vrij rap weer in de actie duikt. Het kan voorkomen dat teamgenoten al een paar minuten bezig zijn met de missie, maar zo krijg je in ieder geval toegang tot de servers.

Een ander kritiekpunt zijn de prijzen van de microtransacties. In de demo zelf kosten alle spullen 25 coins, de in-game valuta die je verdient na expedities en alle spullen mee kunt aanschaffen. Op Reddit verscheen een afbeelding van de prijzen en was te zien dat sommige items voor omgerekend 20 dollar te koop zouden zijn. Senior system-designer Chris Smidt was er snel bij om uit te leggen dat de prijzen en in-game economie aan verandering onderhevig zijn en dat de studio daarover nog geen vast besluit over heeft genomen. Wacht dus even met je oordeel over de hoeveelheid microtransacties.

Anthem

Begrijp het combosysteem

Anthem begraaft spelers onder een lading informatie, waaronder ongetwijfeld ergens uitleg over het combosysteem. Als je geen zin hebt om hele lappen tekst te lezen, moet je in ieder geval weten dat vaardigheden in Anthem verdeeld zijn in Primers en Detonators. Primers (aangegeven met een cirkel) fungeren als voorbereiding op Detonators (aangegeven met een explosie-icoontje). Als je een Primer afvuurt op een vijand, en vervolgens een Detonator afvuurt, breng je flinke schade toe en verschijnt het woord ‘combo’ in beeld.

De kunst is om door te hebben welke aanvallen Primers en welke Detonators zijn, zodat je ze achter elkaar kunt afvuren. Afstemmen wie in je team welke aanval instelt en inzet is daarbij belangrijk, maar in je eentje combo’s maken is ook mogelijk. Denk aan de Rangers Explosive Blaze, gevolgd door een simpele Frag Grenade. Elke Javelin-klasse heeft overigens een eigen combo-effect, die verder gaat dan pure schade. De Interceptors combo doet bijvoorbeeld een bepaalde tijd schade en de Colossus raakt meerdere vijanden met explosies. Zie hieronder een schema voor alle combinaties.

Anthem
Bron: firedragon04

Speel samen

Over combinaties gesproken: Anthem is vele malen beter als je met anderen speelt. De moeilijkheidsgraad van de game is ontworpen voor teamwork, waardoor de normal-moeilijkheidsgraad als solospeler al best pittig is. De demo biedt een easy-moeilijkheidsgraad, maar de kans op zeldzame loot is dan ontzettend klein. Gelukkig bevat de game matchmaking en sluiten andere spelers zich vrij snel bij je aan. Instellingen voor medespelers en vrienden uitnodigen kan voor elke missie in het expeditiemenu. De uiteindelijke game bevat zelfs een Guild-optie, waarmee je ervaringspunten ontvangt als iemand uit de groep actief is, ook al ben je zelf offline.

Daarnaast zijn ook veel vijanden ontworpen om samen te verslaan, zoals die razend vervelende monsters met een groot schild. Het is vrijwel onmogelijk om van voren significante schade aan te richten en omdat het beest blijft draaien naar de dichtstbijzijnde bedreiging ben je al gauw genoodzaakt van twee kanten aan te vallen. Vijanden afleiden door als een malle rond te vliegen is daarom een dikke tip.

Anthem

Leer hoe vliegen werkt

Tijdens gevechten is het overigens belangrijk om de temperatuur van je jetpack in de gaten te houden. Dat bepaalt namelijk de vliegduur van je Javelin en daarmee hoe lang je van bovenaf kunt aanvallen. Je kunt je vliegduur verlengen door je jetpack op verschillende manieren af te koelen. De makkelijkste is rechtstreeks naar beneden vliegen, maar je kunt ook door een waterval razen of vlak boven water vliegen om langer in de lucht te blijven. Ook is het nuttig om te weten dat je eenvoudig in de lucht blijft zweven door de rechterknuppel in te drukken, om bijvoorbeeld de prachtige wereld van de game even in je op te nemen.

Kies de juiste Javelin

In de demo begin je met de Ranger-Javelin, die zoals in veel vergelijkbare games van alle markten thuis is. In de uiteindelijke game speel je vervolgens de mage-achtige Interceptor, tank-achtige Colossus en mêleeklasse Storm vrij. In de demo kunnen je echter alleen kiezen voor een van de drie Javelins, dus maak een overwogen keuze. Behalve soorten aanvallen en oplaadtijd van vaardigheden is vliegduur een belangrijk verschil tussen de Javelins. Wil je extra lang kunnen vliegen? Kies dan de Interceptor.

Anthem

Dit zijn een aantal essentiële Anthem-tips. Ga je de game spelen en heb je nog tips? Laat het en ze weten!

Anthem verschijnt op 22 februari voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

Dit artikel delen

Over de auteur

Jack O Redacteur bij InsideGamer en Gamer.nl. Helemaal gek van The Witcher 3, Pokémon, God of War en Uncharted. Zwak voor egels en andere beestjes.

Reacties

  • Mage-achtige Storm en meleeklasse Interceptor lijkt beter. Dus wil je langer blijven vliegen kies dan de Storm.

    Wel weer ff zin in aanklooien met de interceptor, al lijkt ie voor de demo wel heel erg sterk. Je kunt bijna niet geraakt worden zodra je z'n movement n beetje doorhebt.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren