1. Gokmachines en strippers blijven in Rainbow Six Siege

Gokmachines en strippers blijven in Rainbow Six Siege

De community wil bloed zien

Ubisoft heeft besloten om de plannen voor het esthetisch aanpassen van Rainbow Six: Siege niet door te voeren. Na kritiek van de community blijven bloedspetters, gokmachines en afgebeelde strippers in de game.

Ongeveer een maand geleden maakte Ubisoft via een blogpost bekend een paar veranderingen in de game toe te willen passen die refereren naar geweld, gokken en seks. De ontwikkelaar gaf in een blog aan deze veranderingen voor de volgende update door te willen voeren, zodat de game geschikt is om in Aziatische landen uit te brengen. De update genaamd 'Operation Wild Bastion' was gepland om als één globale versie uit te komen voor alle spelers.

Echter is nu bekend geworden dat een woordvoerder van Ubisoft heeft gezegd dat er een paar aanpassingen per versie worden aangebracht met de update voor de Westerse en Aziatische markt. Met deze uitleg ontstond de vraag waarom er überhaupt veranderingen aangebracht worden in de Westerse versie.

Rainbow Six: Siege

Nu heeft een nieuw verschenen blogpost van Ubisoft uitgewezen dat de ontwikkelaar besloten heeft om de veranderingen terug te draaien. Ubisoft gaf aan dat deze beslissing werd gemaakt naar aanleiding van de verschillende discussies van de community over de afgelopen paar weken in combinatie met interne gesprekken binnen het Ubisoft-team. In de blog werd tevens vermeld dat de ontwikkelaar zeker wilde zijn dat "de algehele ervaring van alle spelers, met name die er vanaf het begin bij waren, op esthetisch gebied zo dicht mogelijk bij het origineel blijft".

Echter werd ook gezegd dat met het terugdraaien van alle veranderingen, er enige problemen kunnen zijn met de stabiliteit en dat enige bugs in de game kunnen voorkomen. Dit komt met name door de beschikbare tijd voor het testen van de nieuwe update op bugs en glitches. Deze tijd wordt nu grotendeels besteed aan het verwijderen van de esthetische aanpassingen en kan tot gevolg hebben dat spelers ietwat meer problemen ervaren dan normaal. Daarnaast kan het nog het geval zijn dat niet direct alle teruggedraaide aanpassingen door alle spelers te zien zijn.

Rainbow Six: Siege

Voor de Aziatische omgevingen worden de veranderingen eveneens teruggedraaid. Hiermee is het momenteel onduidelijk wat nu de plannen zijn van Ubisoft om te voldoen aan de reglementen van de Aziatische landen om de update uit te kunnen brengen en wat hun volgende stap is.

Operation Wild Bastion is momenteel nog niet uit voor Rainbow Six: Siege, maar kan wel gespeeld worden op de Siege Test Server.

Rainbow Six: Siege is verkrijgbaar op pc, Xbox One en PlayStation 4.

Bron: Eurogamer

Dit artikel delen

Over de auteur

Rick Bloemzaad Redacteur bij Gamer.nl en Insidegamer.nl. Houdt van zowel moderne games als klassiekers. Van Overwatch en Mario Kart 8 Deluxe tot Super Mario 64 en GTA 2.

Reacties

  • ze hadden het gewoon moeten blurren, daar geilen ze op toch?
  • Was dit een beetje in het kader van het deugen? Waar EA ook een handje van heeft. Gelukkig zet t niet door dan.
  • Lijken wel downgrades.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren