1. Europawijde klacht over defecte Switch Joy-Cons opgezet

Europawijde klacht over defecte Switch Joy-Cons opgezet

Organisatie wil dat Nintendo alle Joy-Cons gratis repareert en consumenten op de hoogte stelt van defecten

Het Bureau Européen des Unions de Consommateurs (BEUC) heeft een Europawijde klacht omtrent defecte Switch Joy-Con-controllers uitgezet.

De klacht kan op de website van BEUC gelezen worden. De organisatie, die in Nederland bekendstaat als de Consumentenbond, heeft over heel het continent meer dan 25.000 klachten van consumenten ontvangen. Vorig jaar vroegen de verschillende landelijke takken van BEUC, waaronder de Consumentenbond in Nederland, gamers hun ervaringen met de Nintendo Switch en diens controllers te delen.

De klachten zijn doorgestuurd naar de Europese Commissie en diverse nationale consumentenbeschermingsinstanties in Europa. De defecte Joy-Cons zouden misleidend zijn voor consumenten. 88 procent van de Switch-eigenaren die hebben meegedaan aan het onderzoek, claimt dat men in de eerste twee jaar van gebruik problemen had met de controllers.

Veel consumenten melden sinds kort na de lancering van de Switch in 2017 zogenaamde 'drift' in de analoge stick van de Joy-Con-controller te ervaren. Dit zorgt er voor dat personages of selecties in menu's uit zichzelf bewegen, zonder dat de speler de analoge stick daadwerkelijk gebruikt. Nintendo repareert de Joy-Cons in veel gevallen gratis, al verschilt dat per winkel en land.

BEUC wil dat Nintendo alle defecte Joy-Con-controllers gratis repareert en dat het consumenten informeert over de "gelimiteerde levensduur" van de Joy-Cons.

Joy-Cons

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Volledig terecht dit, zit zelf nu ook met twee drifters maar speel enkel met mijn wat robuustere Hori-joycons. Ik vind de Switch een top ding, maar die Joy-cons zijn fragiel en overpriced. Maar goed, Nintendo houdt wat dat betreft wel van een prijskaartje.
 • @benjaminben

  It's all about the money bij Nintendo.
 • @LosPilotas

  Bij andere bedrijven niet, inderdaad.
 • @PietS.

  Ik wist dat ik jou kon vinden toen ik heel langzaam naar beneden scrolde met m'n telefoon
 • @san5324

  Tja… Een forum is er voor om reacties te plaatsen hè. :)
 • @PietS.

  Andere bedrijven worden er echter voor aan de schandpaal geknoopt ; EA, UBi etc. Maar Nintendo komt er op één of andere manier altijd mee weg. Waarschijnlijk omdat ze zo'n vrolijk imago hebben.
 • @benjaminben

  Ik vind niet echt dat ze er zo gemakkelijk mee weg komen, eerlijk gezegd. Er zijn omtrent dit probleem (dat ik zelf GELUKKIG nog niet ondervind) al meerdere zaken aangespannen en ook klagen mensen al jaren. Nintendo moet de mensen die problemen hebben natuurlijk gewoon tegemoet komen. Geen smoesjes. Gewoon compenseren die handel.

  Ook vind ik de schofterige manier waarop EA bv. microtransacties in games verwerkt wel even heel wat anders dan dit. Nintendo doet dit niet met opzet, EA doet dat wel met opzet.
 • @PietS.

  EA verkoopt haar games op een gegeven moment voor 20 euro. Microtransacties zijn optioneel. Nintendo houdt haar games 60 euro, daar kun je bij EA 40 euro aan MT voor besteden. Wie is er schofterig.
 • @benjaminben

  Nintendo games zijn kwalitatief gezien ook wel een stukje beter dan EA games hè. En daarbij komt nog eens dat je bij Nintendo inderdaad één keer €60,- betaalt voor een game en veel mensen uiteindelijk veel meer kwijt zijn aan één EA game, omdat zij de microtransacties zo aanprijzen, etc. ‘Mijn vriend had Messi uit een pakje bij Fifa21 en ik heb al €100,- besteed en heb niks fatsoenlijks gekregen!’. O en je kunt bv. bij Fifa je, met echt geld, gekochte digitale producten niet eens overzetten/meenemen naar de port die het jaar erna uitkomt, dus dan kun je weer lekker alles opnieuw gaan kopen (door te gokken)… Dus ja, wie is er schofterig? ;)

  En nu niet met aan komen zetten met dingen als ‘ja maar, je hoeft je geld niet uit te geven aan microtransacties!’. Nee, dat klopt. Je hoeft je geld überhaupt niet uit te geven aan games. Dus ja… :)

  En daarnaast verander je het onderwerp EN heeft Nintendo ook sales. Ze zijn zeldzaam, maar ze zijn er wel.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren