1. Europese Commissie besluit binnenkort of Microsoft's ZeniMax-deal doorgang krijgt

Europese Commissie besluit binnenkort of Microsoft's ZeniMax-deal doorgang krijgt

Voor 5 maart

De Europese Commissie besluit voor 5 maart of de acquisitie van ZeniMax door Microsoft door mag gaan.

Dat blijkt uit berichtgeving van nieuwswebsite Reuters. Microsoft diende het goedkeuringsverzoek 29 januari in en moet nu wachten op het oordeel van de Europese Unie.

De regelgevers van de commissie zouden de deal in de voorlopige beoordelingsfase al goed kunnen keuren, maar kunnen ook een grootschalig onderzoek starten. 

Zoals gezegd, kan de acquisitie van ZeniMax door Micosoft niet doorgaan zonder de goedkeuring van de Europese Commissie. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat de Europese Commissie Microsoft verplicht bepaalde compromissen te sluiten. Zo moest Facebook bij de overname van WhatsApp beloven dat het geen gegevens zou delen. 

Met de overname komen franchises als Doom, The Elder Scrolls, Wolfenstein, Dishonored en Quake in handen van Microsoft. Microsoft zegt dat alle 'iconische Bethesda-franchises' worden toegevoegd aan Xbox Game Pass voor console en pc.

Microsoft betaalde 7,5 miljard dollar voor de overname en heeft nu 23 ontwikkelstudio's in bezit. Microsoft hoopt met het kopen van het moederbedrijf van Bethesda zijn positie in de markt te versterken ten opzichte van Sony en Nintendo.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren