1. Eve Online-speler geeft 40.000 dollar uit aan zeldzaam schip

Eve Online-speler geeft 40.000 dollar uit aan zeldzaam schip

Het geld wordt gedoneerd aan het Rode Kruis

Eve Online-speler en YouTuber Scott Manley heeft dit weekend een ruimteschip gekocht voor omgerekend 40.000 dollar. De ontvanger belooft het geld te doneren aan het Rode Kruis om de slachtoffers van de Australische branden te steunen.

Twee weken geleden startte Eve Online-ontwikkelaar CCP de actie Plex for Good, een oproep aan spelers om hun in-game valuta Plex te doneren aan het Rode Kruis. dat geld inzamelt voor de slachtoffers in Australië. CCP belooft de verzamelde Plex, dat spelers met echt geld of de in-game valuta ISK kunnen aanschaffen, na afloop van de actie in dollars te doneren.

Dat inspireerde Kelon Darklight om zijn zeer zeldzame schip in de verkoop te doen en het geld te doneren aan Plex for Good. Darklight won het ruimteschip, de Gold Magnate, tijdens een PvP-toernooi een 2016 dat invloed had op het verhaal van Eve Online.

Uiteindelijk kocht YouTuber Scott Manley het schip voor 1 miljoen Plex, omgerekend zo’n 40.000 dollar. Op Twitter laat hij zien dat hij de transactie plaats, waarop veel spelers reageren dat ze bereid zijn the Gold Magnate te beschermen als onderdeel van een vloot. Mogelijk is de transactie de grootste in-game aankoop ooit.

Eve Online

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren