1. Evo Online gaat niet door na beschuldiging seksueel wangedrag

Evo Online gaat niet door na beschuldiging seksueel wangedrag

Mede-oprichter Joey Cuellar zou zich hier schuldig aan hebben gemaakt

EVO-directeur Joey Cuellar is beschuldigd van seksueel wangedrag. Het heeft er voor gezorgd dat EVO Online dit jaar is geannuleerd.

Joey 'Mr. Wizard' Cuellar is de mede-oprichter van het EVO-toernooi. De afgelopen dagen zijn diverse mensen actief in de competitieve vechtgamescène beschuldigd van seksuele intimidatie of wangedrag. Ook Cuellar werd beschuldigd.

Als gevolg is Cuellar door EVO voor nu op inactief gesteld, terwijl er door een derde partij onderzoek wordt gedaan naar de aantijgingen. Daarna hebben diverse partners van het evenement, waaronder Capcom, Bandai Namco en NetherRealm, via Twitter laten weten niet langer onderdeel te willen zijn van EVO Online.

Het heeft de organisatie van EVO Online doen besluiten om het evenement dit jaar niet door te laten gaan. De organisatie geeft iedereen die een insigne voor het evenement heeft gekocht zijn of haar geld terug en doneert de rest van het geld aan Project HOPE. Cuellar heeft daarnaast een bericht op Twitter geplaatst waarin hij laat weten dat hij "niemand pijn heeft willen doen".

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren