1. De externe harde schijf voor Xbox Series X gaat 249,99 euro kosten

De externe harde schijf voor Xbox Series X gaat 249,99 euro kosten

Komt op 10 november beschikbaar

Het is bekend hoeveel geld je straks neerlegt voor de externe harde schijf van Seagate voor de Xbox Series X en S: 249,99 euro.

Dat valt te zien via de Nederlandse Microsoft Store. Gisteren werd de Amerikaanse prijs van de officiële externe harde schijf voor de Xbox Series-consoles ook al onthuld: 219,99 dollar exclusief btw.

Voor dat geldt ontvangen consumenten de eerder aangekondigde 'Storage Expansion Card', die achterin de Xbox Series X of Series S gestopt kan worden. De harde schijf is 1TB groot, maar volgens Microsoft komen er ook grotere versies uit in de toekomst. De harde schijf heeft dezelfde specificaties als de SSD-schijf in de nieuwe Xbox-consoles en games draaien behoren er dus even snel en stabiel op te draaien.

De Seagate Storage Expansion Card is vanaf 10 november - de officiële lancering van de Xbox Series X en Series S - beschikbaar.

Xbox Series X

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Tja bear wat geld. Begrijp dat dit wel een beetje de prijs is die je voor dit soort ssd betaald.
 • Wauw. Dit is dus het addertje onder het gras. Hoewel het in de buurt komt van een normale SSD.
 • Wat een geld zeg. Wist dat het duur ging worden, maar zo duur? Vond het bij de Amerikaanse prijs gevoelsmatig al zonde dat ze niet die $20 er nog af konden schaven en op 199 uitkwamen. Niet bij stil gestaan dat daar nog taxes bovenop komen.

  Voor mij in ieder geval zeker geen optie tot de prijs daalt. Ik hang er wel een HDD aan puur voor opslag en verplaats wat ik actief speel naar de ssd.

  Maar als dit de prijzen zijn van de ssd in de next gen consoles, kan je het sommetje een beetje gaan maken en zijn alle 4 de aankomende console varianten behoorlijk scherp geprijsd. Weet natuurlijk dat de makers geen consumentenprijzen betalen, maar toch. Zit geen goedkope tech in.
 • Ik begrijp waarom die krengen zo duur zijn. Maar zeg nou eerlijk, is er dan nog een reden waarom je niet gelijk voor de Series X zou gaan, die dubbele opslagruimte heeft en bovendien je games in native 4k 60fps zal afspelen en voorzien is van een disc drive waar je ook nog eens 4k UHD films mee kan bekijken?
  Bovendien betaal je met de Series S altijd de hoofdprijs voor games en kan je met de Series X nog eens een fysiek spel vissen uit de budgetbak in een winkel.
  De series S lijkt enkel interessant voor casual gamers die wellicht maar 4 games per jaar spelen zoals FIFA en COD.

  Series S + 1 TB opslag
  €550 voor een niet 4k machine met 1,5 Tb

  Series X
  €500 voor een 4k 60fps machine met UHD disc drive en 1 Tb
 • @ThaBEN
  Voor mensen zoals jij en ik, dus degenen die voor gamen zelfs dagelijks op game websites zitten en van veel titels genieten, is het een slechte deal. De Series S is in mijn ogen meer bedoeld voor mensen die jaarlijks niet meer dan 3 titels spelen, waarvan dat meestal uit Fifa/COD/Fortnite bestaat.
 • Ze moeten toch ergens die 7,5 miljard terug verdienen :p

  Maar ik vind dit nog redelijk meevallen voor een sdd. Maar zo krikgt de S wel ineens een X prijs.
 • Pittige prijs, maar heb dat toch niet nodig. Zoveel spellen tegelijk heb ik eigenlijk nooit op de HDD staan.
 • Belachelijk duur. Ik wacht wel af tot ze goedkoper zijn (als dat gebeurt, want dit soort accessoires worden nooit goedkoper) en anders gebruik is wel alleen de interne.
 • Gewoon wachten tot er een derde partij komt die ze uitbrengt,
  is in het begin van een launch toch altijd dat de accessoires peper duur zijn.
  Of je nou een extra of beschermingshoes of externe harde schijf koopt
  gewoon wachten wordt vanzelf goedkoper.
  Voor mij persoonlijk maakt het niet uit ik heb besloten toch te wachten met de ps5/series X zie over een jaar of twee wel welke ik aanschaf.
  Ze kunnen mij allebei nog niet overtuigen om over te stappen.
 • @Femas
  De XBOX uitbreidingsmodule is "proprietary". Het is een exclusieve aansluiting waar Microsoft het alleenrecht op heeft en dan ook enkel door Microsoft/XBOX gemaakt mag worden.
  Tenzij Microsoft toestemming/licentie verleent aan een derde partij, zullen deze modules niet beschikbaar komen via andere kanalen.
  De verwachting is dan ook dat je net als met de XBOX360 enkel tot officiële Microsoft/XBOX producten bent toegewezen voor meer opslagruimte op je Series S/X.

  Géén concurrentie betekend tevens dat je niet snel een prijsdaling hoeft te verwachten.
 • @ThaBEN
  Microsoft heeft al bevestigd dat ze naar meer aanbieders gaan kijken, maar voor nu is dat alleen Seagate. Er gaat natuurlijk ook heel wat research&development in zitten.
 • Tering wat duur, ik had wel een stevig prijsje verwacht maar geen 250 euro (ik had tussen de 150 en 200 verwacht)
 • Kan je net zo goed een tweede Xbox Series S kopen en de andere gedeelte van je games opslaan.
 • Belachelijk hoge prijs. Als ik wat vergelijkingen doe met NVMe SSD's die dezelfde snelheid vast moeten houden (dus geen pieksnelheid) ga je echter ook richting de 230-300 euro.
  Maar voor console gaming is dit echt absoluut veel te hoog. Had zelf gehoopt op een prijs rond de 150 euro, maar dat zal nog even op zich laten wachten denk ik..

  Als kleine opluchting las ik wel dat Quick Resume ook werkt voor titels die op je externe HDD/SSD staan (dus alleen Xbox One titels). Vraag me nog wel af hoeveel ruimte van de interne 1TB Quick Resume gaat gebruiken.
  Dus ik ga wellicht zoeken naar een losse 1TB USB 3.1 SSD voor ongeveer 100 euro voor alle Xbox One titels.
 • @Gaaiz
  Ja klopt, een losse NVMe van dezelfde snelheid is rond dezelfde prijs.
 • @CerandoX.nl

  Punt is wel dat losse NVMe’s in prijs dalen door concurrentie en nieuwe ontwikkelingen.

  Omdat dit proprietary is zal de prijs gewoon nooit zaken. Remember de hdd van de Xbox 360 nog? Of de psp memory cards?

  Zelfs al komt er later een 2TB versie. Die zal simpelweg duurder zijn.

  De prijs is echter op dit moment wel fair en zeker niet te duur. Lastige is alleen dat je deze upgrade het eerste jaar ook niet nodig bent. Tegen de tijd dat je opslag vol zit is een losse NVMe goedkoper.

  Desalniettemin vind ik deze memory card wel wat hebben. Het is easy, plug and play en geen gedoe.

  Hopelijk zijn ze open te maken op een of andere manier zodat je zelf (buiten garantie om) de upgrade uit kunt voeren zoals bij de Xbox360. Of komt een
  Third party met cases.
 • @Ramirez
  Ik vraag me af of de prijzen zo hoog blijven. Hoop het uiteraard niet! Maar er is dus wel aangegeven dat ze met meer aanbieders aan de slag gaan.
  We zullen wel zien… Als de prijzen richting de 150 euro gaan ga ik het pas overwegen.
 • @Gaaiz

  Nja de geschiedenis van dit soort proprietary upgrades laten ons zien dat de prijs altijd hoog blijft en vrijwel nooit zakt.

  Je beste hoop op een lagere prijs komt pas wanneer er een 2TB variant komt. Maar wil je dan niet liever die???

  Voor 150 zou ik het idd ook overwegen. Wellicht als er meer aanbieders komen er nog 50 af kan en dat de gemiddelde prijs rond de 200 ligt. Beste zou zijn dat er een aanbieder komt met een casing en dat je zelf de card erin kunt gooien.
 • @Ramirez
  Ik heb nu voldoende aan 1,25TB (externe SSD van 250 GB). Een aangezien (als het goed is) games kleiner/gelijk moeten blijven aangezien assets niet meermaals op de install zitten zou 2TB dan meer dan voldoende moeten zijn.
  Kijkend naar de prijs van de officiele Seagate Xbox schijven gaat de prijs in de loop der maanden wel omlaag (van 130 naar 70 euro). Maar hier is een alternatief dan weer erg makkelijk te vinden, wat nu vooralsnog niet het geval is.
  https://tweakers.net/pricewatch/459837/seagate-game-drive-voor-xbox-2tb.html

  Ik merk 't allemaal wel! Eerst een USB 3.1 SSD voor de Xbox One games als dat nodig blijkt.
 • @Gaaiz

  Het heeft ook geen zin om ons er nu al druk over te maken. Je kunt idd wel even voorruit met 1tb hoor.

  Plus mensen zijn creatief en vinden vaak wel goedkopere oplossingen. Zie psp en Xbox360.

  Het verbaast mij wel dat er niet ook een 500gb variant is. Voor de meesten zou dat voldoende zijn denk ik als het data verhaal klopt.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren