1. F1 Esports Series krijgt tweede seizoen

F1 Esports Series krijgt tweede seizoen

Kansen voor online spelers

In 2018 is de F1 Esports series weer terug voor een tweede seizoen. Naast de reguliere spelers krijgen online spelers nu ook de kans om mee te doen aan het kampioenschap.

De F1 Esports serie wordt gespeeld op F1 2017 en wordt opgesplitst in twee delen. In het eerste deel zullen de beste online spelers het tegen elkaar opnemen om kans te maken in de driver line-up van de volgende teams: Mercedes AMG Petronas Motorsport, Red Bull Racing, Force India F1 Team, Williams, Renault Sport F1 Team, Haas F1 Team, McLaren, Toro Rosso en Alfa Romeo Sauber.

Ferrari doet niet mee met het de F1 Esports series. Een woordvoerder van F1 geeft aan dat ze in overleg zijn met Ferrari en dat er nog steeds een mogelijkheid is dat Ferrari in de toekomst deel gaat nemen. “They want to be involved but just said they were not ready yet.” Aldus een F1 woordvoerder tegen Reuters

Een woordvoerder van Ferrari zelf bevestigde dat alles nog kan gebeuren: “It’s not a no, we just need some more time to evaluate everything.”

Vanaf 13 april kunnen de online spelers zich kwalificeren met vier events. Deze events kunnen worden gespeeld op de pc, Xbox One en PS4. In het eerste event moet je met Valtteri Bottas de snelste tijd proberen neer te zetten op het circuit in Shanghai. Vooralsnog is niet bekend wat de volgende drie events zullen inhouden.

Na afloop van de vier events, worden op elk platform de tien snelste spelers geselecteerd. Deze nemen het vervolgens tegen elkaar op in een livestream event, waar zeven spelers afvallen en dus voor elk platform drie spelers overblijven. Deze laatste negen spelers zijn uiteindelijk gekwalificeerd voor de Pro Draft.

De Pro Draft die in juli plaats vindt, bestaat uit een groep van veertig spelers. Deze groep is samengesteld uit de winnaars van het online event, bestaande spelers en één deelnemer van het Wildcard event.

In het tweede deel van het seizoen presenteren de racers hun teams en wordt er aan de hand van drie races besloten wie de officiële winnaar is. De prijzenpot bestaat dit jaar uit 200.000 dollar. Vorig jaar ging de Britse racer Brendon Leigh er met de titel vandoor.

Julian Tan, het hoofd van Digital Growth en F1 Esports zegt: "It has always been our goal to get the teams involved as soon as possible and we are delighted that they have recognised the potential of the F1 Esports Series at such an early stage. Last year's series was a great success and demonstrated that there is a clear audience and interest in this innovative, exciting form of racing. We will continue to invest in the Esports Series as we feel it is a great way for us to interact and engage with a new audience."

Frank Sagnier, de CEO van Codemasters is ook erg trots om betrokken te zijn met de F1 Esports series. Zo zegt Sagnier dat hij gelooft dat het een platform is dat hen toestaat om betrokken te zijn met een divers publiek in aanvulling op de traditionele gaming community.

Je kan bij ons op het forum voorspellingen doen over 'echte' Formule 1-races. We stellen leuke prijzen beschikbaar, dus race snel naar het forum en post de voorspellingen voor de GP in Bahrein.

Dit artikel delen

Over de auteur

Pablo Bool Ik ga graag eindeloos dood in Dark Souls en speel nog steeds intensief Call of Duty 4 (mods) op de pc. In Fortnite: Battle Royale mag je mij ook graag komen afschieten. Daarnaast duik ik graag in obscure technoplaten rond de jaren 90

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren