1. Vr-headsets van Oculus moeten verplicht worden gekoppeld aan Facebook

Vr-headsets van Oculus moeten verplicht worden gekoppeld aan Facebook

Voor 1 januari 2023

Oculus, het vr-bedrijf dat werd gekocht door Facebook, gaat gebruikers verplichten om een Facebook-account aan hun headsets te koppelen. Dat maakt Oculus bekend via zijn eigen website.

De verplichting geldt in eerste instantie voor nieuwe klanten van Oculus. Iedereen die vanaf oktober 2020 voor het eerst een Oculus-product gebruikt, moet inloggen via Facebook.

Bestaande klanten krijgen de optie om hun Facebook-account op te laten gaan in hun huidige Oculus-account. Spelers die dat niet doen, kunnen nu nog ongeveer twee jaar van hun account genieten. Na 1 januari 2023 stopt de ondersteuning voor Oculus-accounts.

Oculus-bezitters die hun Facebook-account op dat moment nog niet hebben gekoppeld, kunnen hun vr-bril overigens wel blijven gebruiken. De functionaliteiten van de headset worden echter beperkt, totdat een Facebook-account is gekoppeld. Ook is het volgens Oculus mogelijk dat sommige games en apps dan niet meer werken. "Dit kan zijn omdat ze functies bevatten waarvoor een Facebook-account nodig is, of omdat een ontwikkelaar heeft besloten om de app of game niet meer te ondersteunen."

Oculus zegt in de blogpost dat deze verandering nodig is om meer interactie mogelijk te maken in virtual reality. "Door mensen een enkele manier te geven om in te loggen bij Oculus - met hun Facebook-account en wachtwoord - wordt het makkelijk om vrienden te vinden, te verbinden en samen te spelen in vr. We weten dat sociale vr nog meer te bieden heeft en met deze verandering wordt het mogelijk om veel functies die mensen kennen van Facebook te integreren. We kunnen met de kracht van Facebook meer multiplayer- en sociale ervaringen introduceren in vr, zoals Horizon, waarin je kunt verkennen, spelen en werelden kunt creëren."

Dit artikel delen

Over de auteur

Erik Nusselder Redacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Reacties

 • Ouch. Ik heb wel een Facebook-profiel dus dit kan voor mij niet veel kwaad, maar ik kan me inbeelden dat velen dit zien als een overtreding van hun boundaries. Immers niet iedereen is bereid om hierin mee te gaan.
 • @koekie dealer
  Ik heb bewust jaren geleden mijn - toch al uitgestorven - facebook profiel verwijderd. Ik weiger dan ook volledig om voor zoiets een nieuw profiel aan te maken. Zeker nadat ik onlangs las dat FB om een kopie van een ID kaart kan vragen wanneer ze willen verifiëren of je wel daadwerkelijk de persoon bent als wie je je voordoet.
  Neen dank u.
 • Goh ja… ik gebruik mijn fb profiel meestal al gewoon als inlog voor andere apps. Mij maakt het minder uit.

  Voor mensen die het wel erg vinden.. die kunnen mssn gewoon een extra FB profiel aanmaken ofzo? (een soort van anonieme?)
 • Heb afgelopen weekend toevallig de quest getest. Maar voor mij is het echt een no go na dit nieuws.
 • @robertflappie
  Ik vind dit ook een rare vereisten.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren