1. Fall Guys heette eerst Fool's Gauntlet en werd meer dan tien keer gepitcht

Fall Guys heette eerst Fool's Gauntlet en werd meer dan tien keer gepitcht

Het oorsprongsverhaal

Jeff Tanton, creatief regisseur bij Mediatonic, heeft een draadje aan berichten geplaatst op Twitter over de oorsprong van Fall Guys.

In het draadje is onder meer te lezen hoe Fall Guys van origine een stuk onvergeeflijker was. Zo was het in de eerdere builds niet mogelijk om te respawnen. In het pitch-document staat geschreven dat wanneer spelers van een evenwichtsbalk of iets degelijks vallen, het direct einde verhaal is. Volgens de regisseur is de game in minder dan 24 uur bedacht en lag het de pitch net zo snel klaar.

Niet alleen het format van de game is meermaals veranderd, ook de naam van de game heeft het één en ander meegemaakt. In eerste instantie moest de game uitgebracht worden onder de naam Fool's Gauntlet. Een game waarin honderd spelers elkaar moeten helpen en backstabben zodat alleen de sterkste het finalespel zouden bereiken. Volgens de regisseur is ook het spelersaantal teruggeschroefd van honderd, naar zestig man.

Een ander interessant weetje dat Tanton deelt is dat Fall Guys bij meer dan tien uitgevers is gepresenteerd, maar niemand was enthousiast genoeg, Behalve Devolver naturlijk.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren