1. Fallout 76 komt niet naar de Switch

Fallout 76 komt niet naar de Switch

Bethesda probeert elke game speelbaar te maken voor de Switch

Marketing-leidinggevende van Bethesda Pete Hines heeft tijdens een panel van PAX Aus bekendgemaakt dat Fallout 76 niet naar de Switch komt. 'Het was gewoon niet te doen', zegt Hines. Desalniettemin heeft Bethesda de Nintendo Switch altijd in het achterhoofd bij het uitbrengen van nieuwe games.

Volgens Hines is de Switch altijd een gespreksonderwerp bij het ontwikkelen van nieuwe games. Wanneer een game werkt, wil Bethesda het voor elke platform mogelijk maken. Bethesda luistert naar het advies van de gameontwikkelaars of een game geschikt is voor elke platform. Fallout 76 was een van de games die niet geschikt was voor de Switch om te maken.

Hines is verder heel tevreden over het feit dat ze een van de grootste supporters zijn van de Nintendo Switch. Bethesda wil graag gezien worden door mensen die vinden dat Bethesda risico durft te nemen bij het ontwikkelen van games. Daarbij ziet Bethesda ook de potentie van de Switch qua groei en succes. "We willen gaan en staan waar het geld is, daarom gaan we achter de Switch aan. Het succes is daar", aldus Hines.

Fallout 4

Tijdens de panel hintte Hines ook dat de volgende Wolfenstein-game voor de Switch gemaakt gaat worden. Dit is een interessante mededeling aangezien de nieuwe game Wolfenstein: Youngblood voor de pc, PS4 en Xbox One is aangekondigd. Ook is er nog een nieuwe Wolfenstein-game in ontwikkeling dus Hines zou kunnen refereren dat één van deze twee games naar de Switch gaat komen. De nieuwe games, Doom Eternal en The Elder Scrolls Legends komen ook naar de Switch.

Fallout

Fallout 76 komt uit op 14 november voor pc, PS4 en Xbox One.

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

  • Prima! Wat niet gaat dat gaat niet en Bethesda is nou juist 1 van de ontwikkelaars die wel z'n best doet voor de Switch (ook al gaat het om het succes en geld). :-)

    Zelf kijk ik best wel uit naar TES: Blades, deze komt ook naar consoles, ergens na de smartphone release en de game doet me (tot nu toe) een beetje denken denken aan Skyrim. Open wereld RPG. Laat maar komen!
  • @Piet S.

    Gaat iedereen om het succes en geld.
  • @Newgamessuck

    Snap ik, daarom geef ik ook aan dat ik dat verder ook geen probleem vind. :-)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren