1. Fallout-artist maakt full remake van Star Wars: Dark Forces

Fallout-artist maakt full remake van Star Wars: Dark Forces

Ook Star Wars: Episode 1 Racer krijgt een prachtige lik verf

Ontwikkelaar Jason Lewis is druk bezig met een volledige remake van Star Wars: Dark Forces, een game uit 1995. Hij gebruikt daarvoor de Unreal 4 engine.

Van het indrukwekkend project heeft Lewis nu zelfs een deel 'speelbaar' gemaakt. De ontwikkelaar heeft ruime ervaring in de game-industrie en is nu werkzaam bij Obsidian Entertainment als Senior Environment Artist. Daar heeft hij onder andere gewerkt aan Fallout: New Vegas.

Star Wars: Dark Forces Remastered

In de video hieronder zijn de eerste, bijzonder indrukwekkende, bewegende beelden te zien van de game. Of Lewis de kans krijgt deze volledig af te maken en zelfs uit te brengen, lijkt klein omdat LucasArts en/of Disney daar waarschijnlijk wel een stokje voor gaan steken.

In theorie zijn de bestanden voor een stukje van Star Wars: Dark Forces Remastered te downloaden, maar door de drukte naar de download is de kans klein 'er doorheen' te komen. De voortgang van Lewis is overigens ook te volgen op zijn Artstation-pagina.

Een andere ontwikkelaar, Rob Jin, is op zijn beurt hard bezig met een eveneens ontzettend indrukwekkende remake van Star Wars: Episode 1 Racer.

Dit artikel delen

Over de auteur

Dennis Mons Contentcoördinator/hoofdredactie voor InsideGamer.nl en een beetje van alles en nog wat bij de rest van die game-apies hier op de redactie. Dol op action/adventure, arcaderacers, turn based strategy, stealthgames en Tetris. Metalhead maar ook liefhebber van folk, klassiek en blues. En speel verdomd veel pool (9-ball & 8-ball).

Reacties

  • OMG!!! must have!!!!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren