1. Fan-gemaakte GoldenEye-remake moet stoppen

Fan-gemaakte GoldenEye-remake moet stoppen

Geen Bond-game

De fan-creatie GoldenEye 25 moeten stoppen met de ontwikkeling. Dat kondigen de ontwikkelaars aan via Twitter.

Het project wilde de single-player campaign van de klassieker GoldenEye voorzien van een nieuw likje verf. GoldenEye moest op tijd af zijn voor de 25ste verjaardag van de game in augustus 2022. De eigenaren van het IP, MGM/Danjaq, hebben echter stappen ondernomen tegen het project.

De ontwikkelaars kunnen dus geen Bond-game meer maken, maar werken wel aan een soortgelijk spel met de naam Project Ianus. Dit moet een first-person shooter worden die is geïnspireerd door actie-shooters uit de jaren 90.

Via Twitter zeggen de ontwikkelaars dat veel van de assets die al voor GoldenEye 25 waren gemaakt, gebruikt kunnen worden in hun nieuwe game. Ook geven ze aan geen advocaat in de arm te nemen en de beslissing van de IP-houders niet aan te vechten. Het Twitter-account van de ontwikkelaars wordt later deze week offline gehaald, omdat de IP-houders ook specifiek gevraagd hebben om alle posts op social media te verwijderen.

Vorig jaar september liet het team voor het eerst gameplay van het project zien.

Dit artikel delen

Over de auteur

Erik Nusselder Redacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Reacties

  • Oh man, wat heb ik 't origineel kapot veel gespeeld… Met z'n vieren gekluisterd voor een kleine televisie, en dan nog met splitscreen!
  • Jaa nostalgie😍

    Ben ik de enige die in dat besneeuwde base level de wc vol met mijnen gooide terwijl speler 2 in de luchtschacht zat? #bijvoorbaatkanloos 🤣
  • Zonde, kunnen ze de mensen niet overnemen ofzo of hun betalen, voor dit remake
  • te zielig voor woorden.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren