1. Zelda CD-i-games ontvingen kort remakes van fan

Zelda CD-i-games ontvingen kort remakes van fan

De remakes zijn inmiddels weer offline gehaald

De afgelopen dagen stonden er fan-remakes van de Zelda CD-i-games online.

Daardoor waren Zelda: The Wand of Gamelon en Link: The Faces of Evil het afgelopen weekend met breedbeeldondersteuning en ondertiteling op pc speelbaar. Daarnaast zaten er nieuwe geheimen in de spellen en bevatten ze zogenaamde 'remastered' modi waarin de gameplay van het spel verbeterd zou zijn.

Hoewel de remakes de afgelopen dagen via Twitter werden aangeboden, heeft de maker ze inmiddels weer offline gehaald. De maker in kwestie noemt zichzelf Dopply op Twitter en de remakes van de games waren volgens hem prima manieren om met de engine Game Maker om te leren gaan. Om te voorkomen dat hij door Nintendo zou worden verzocht ze offline te halen, heeft hij besloten dat zelf op voorhand al te doen.

Beide Zelda-games verschenen in 1993 op Philips CD-i. Hoewel Zelda een franchise van Nintendo is, leende het bedrijf deze franchise uit aan Philips, dat Animation Magic inschakelde voor de ontwikkeling. Dat leverde volgens veel fans twee spellen van ondermaatse kwaliteit op.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Het zou leuk zijn als er een officiele remake van deze games zou komen…
 • @mole28

  Ze waren echt heel slecht, zou het niet aanraden.
 • @Monojaxx

  Daarom juist…. gewoon remasteren die boel.
 • @mole28

  Nee. Gewoon: Nee.
 • @PietS.
  Ik bedoel dan natuurlijk alle slechte dingen vervangen. Ik besef ook wel dat het dan waarschijnlijk heel andere spellen zullen worden ;)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren