1. Call of Duty: Black Ops 4-season pass zorgt voor boze reactie fans

Call of Duty: Black Ops 4-season pass zorgt voor boze reactie fans

'Het splijt de community in tweeën'

Fans zijn boos over de absurde extra's die men krijgt bij het kopen van een season pass voor Call of Duty: Black Ops 4.

Bij de zogeheten 'Black Ops pass' krijgen spelers bij lancering van de game exclusieve zombies-content. Daarnaast krijgt men in de loop der tijd twaalf multiplayer-maps, nog vier extra zombie-toevoegingen en vier exclusieve Blackout personages.

Het is vooral het hoge aantal van twaalf multiplayer-maps waardoor fans boos zijn. Dit blijkt vooral uit de Black Ops 4-subreddit, waar fans hun frustratie uiten. Zo zijn veel fans bezorgd dat de seizoenspass de community opsplitst in twee kampen.

Er zijn zoals uit Battle.net is op te maken drie verschillende versies om te pre-orderen. De Black Ops Pass krijgt men bij de 'Digital Deluxe Enhanced Edition' en de 'Digital Deluxe Edition'. Deze kosten respectievelijk 129.99 euro en 99.99 euro. Daarnaast is er ook een Standard Edition beschikbaar voor 59,99, maar deze heeft geen seizoenspass.

In eerste instantie was de Black Ops Pass niet apart beschikbaar, zoals uit de FAQ kon worden afgeleid. Charlieintel meldde dit, maar vervolgens heeft Activision deze FAQ aangepast en staat er nu in dat de Battle Pass wel apart beschikbaar zal komen. Vooralsnog is het niet bekend wat deze moet gaan kosten.

Op de volgende vraag in de FAQ: "Why are you changing how DLC works? " wordt er door Activision het volgende geantwoord:

"We're redefining the digital content season for Call of Duty Black Ops 4 by delivering more content with more frequency. In addition to the release of multiplayer maps, zombies experiences and Blackout content, Call of Duty Black Ops 4 players can also expect in-game content and themed events, creating a robust content season."

Call of Duty: Black Ops 4

"Als een CoD-fan vind ik het ook echt krankzinnig om twaalf maps extra te geven en op deze manier een onderscheid te maken tussen spelers die wel en niet bereid zijn een buitensporig bedrag neer te leggen. Dit is vooral curieus als je het vergelijkt met EA die wel de premium pass de deur uit probeert te doen. Deze bewegingen rond het aanbieden van "gratis" content kan echter ook gemotiveerd zijn om het Battlefront-debacle goed te maken."

Dit artikel delen

Over de auteur

Pablo_Bool Ik ga graag eindeloos dood in Dark Souls en speel nog steeds intensief Call of Duty 4 (mods) op de pc. In Fortnite: Battle Royale mag je mij ook graag komen afschieten. Daarnaast duik ik graag in obscure technoplaten rond de jaren 90

Reacties

 • Deze prijzen en de tijd dat ze bij release beschikbaar is (sommige dan), merk je echt dat het bij EA het om de centen gaat en totaal niet om de gamers. Natuurlijk zijn bedrijven er om winst te maken, maar er zijn ook gamers met niet een grote beurs, en die benadeel je. Want die kunnen niet ff 130 Euro uitgeven, EA heeft de oplossing voor het lootbox schandaal. We kleden de spelers zo uit dat wij alles krijgen en de rest niks meer, want je koopt voor 60 Euro maar een half spel lijkt het.
 • @deejaydadream
  Ja, Alleen EA is niet de uitgever, maar Activision.
 • @deejaydadream

  Alleen is Black Ops 4 been EA game…..
 • @Shuckles
  Kijk anders even hier…
  https://en.wikipedia.org/wiki/Call_of_Duty:_Black_Ops_4.
  BO4 is dus geen EA game.
 • @deejaydadream
  In dit geval gaat het om Activision en lees ik juist dat EA de boel wil aanpassen. Of begrijp ik jouw bericht verkeerd?
 • @xevulutionx ea gaat het allemaal anders doen.
  Bf5 krijgt ook geen seasonpass
 • @darkgrim
  Jep dat bedoelde ik ook dat ze gingen aanpassen tov eerdere acties met hun games mbt Battlefield.
 • @deejaydadream Waar heb je het over?
 • @deejaydadream

  Ja bij EA gaat het om de centen. Welke bedrijf dan ook gaat het om de centen, dus met de zin dan merk je bij EA echt om de centen gaat is beetje misplaatst.
 • Iedereen seurt over season passes. Maar om weapons vrij te spelen komen er vast weer quests. En het zorgt er voor dat na 2 jaar je niet steeds in andermans server komt zoals op battlefield 1 en 4. EA heeft toch een soort season pass. Waarschijnlijk om direct lvl 20 te zijn.
 • @deejaydadream

  Haha doet ea het eens goed krijgen ze nog de de schuld. Volgens mij als mensen season pass of lootboxen horen dan denken ze meteen aan EA. Word nog moeilijk voor ze om daar vanaf te komen..
 • Het mag toch wel meer dan duidelijk zijn dat het die bedrijven alleen om de centen gaat. Dat is logisch en zolang de consument dat blijft pikken, dan zal het steeds verder gaan.

  Ze knallen er elk jaar een nieuwe game uit, die na een tijdje wordt aangevuld met wat nieuwe maps en het jaar erop wijzigen ze weer een paar kleine dingetjes en doen ze het kunstje over.

  Ze kunnen ook eens per vijf jaar een nieuw deel maken en dan tussendoor nieuwe levels uitbrengen of kleine wijzigingen. Of gewoon geen DLC meer.

  We doen er allemaal aan mee. Ik heb het ook jarenlang gedaan, ook met FIFA.

  Denk dat er binnen die ontwikkelaars niet veel geld in research en development gestoken wordt. Alles wat ze vernieuwen, kunnen ze al.

  Maargoed. Iedereen kan ook zelf beslissen of ze een spel kopen of niet en of ze later nog DLC willen hebben. Als er een leuk spel is, dan ben ik ook wel bereid om daarna een uitbreiding te kopen.

  Ik vind wel dat je bij de launch verplicht bent een volwaardige game af te leveren.

  Bij de oude Call of Duty games werd de community ook gesplitst, want als je daar nieuwe levels kocht, kwam je ook alleen in de games met andere mensen die ze ook kochten.
 • Ik vind het juist goed.

  Zo splits je de community hooguit op in 2 groepen. Die met alle DLC en die zonder.

  2 groepen is nog altijd beter dan 5 of 6 door de verkoop van losse map packs.

  Enige dat belachelijk is dat is de prijs.
 • 12 maps is nog altijd minder dan de 16 maps die normaal in een Season Pass zitten. What the fuck Activision!? Het zijn gewoon vier maps te weinig…
 • De gemiddelde cod fanbase word om alles boos niks nieuws
 • @BiohazardJP, als ik een COD fanboy was zou ik juist op mijzelf boos zijn.
 • Ik begrijp dit artikel niet helemaal, ik ben vooral pissig dat de season pass juist te weinig maps bevat, niet te veel. Bovendien heb ik begrepen dat er in de basis game maar 10 maps zitten, waarvan 5 remastered! Ipv de sp eruit te halen hadden ze meer content in de basisgame moeten proppen, en bovendien is zo’n season pass met maandelijkse drops al eens geweest bij mw3 en dat was een afgang 1e klas. Als ze dit willen doen hadden ze er geen geld voor moeten vragen. Jammer, heb tot nu toe elk jaar cod gekocht maar deze is te karig en dit jaar is te mooie concurrentie dus jammer activision.
 • @Jason31
  Het is net als wwIi krijg je ook 12 maps en 4 war maps. Hier krijg je 12 en 4 battle royale maps.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren