1. Fans maken Sonic Maker-game

Fans maken Sonic Maker-game

Gotta build fast!

Een paar fans werken samen om een Sonic Maker-game te maken in de stijl van Super Mario Maker.

In onderstaande video kun je al een kijkje nemen en zien hoe het maken van levels werkt. Het doet erg denken aan de oude platformers die we gewend zijn van Sonic. Geïnteresseerden kunnen de productie volgen via het YouTube-kanaal. Gemaakte levels kunnen bovendien gemakkelijk getest worden en de physics lijken in prima orde.

Sonic Maker is in de stijl van Super Mario Maker, een game die uitkwam in 2015. Daarin kunnen spelers levels maken en online zetten zodat andere spelers ze kunnen uitproberen. Super Mario Maker werd goed ontvangen en ook van ons kreeg het een 9+.

Sonic-games zijn in een zekere zin vergelijkbaar met Mario omdat het ook voornamelijk 2D-platformers zijn, maar in Sonic draait het meer om vloeiende gameplay en snelheid. We zullen zien waar fans mee komen als dit spel ooit uit komt.

Of dat gaat gebeuren is overigens nog de vraag. De makers werken aan het spel zonder toestemming van Sega, de eigenaar van Sonic. Of ze de game toe zullen staan, is nog geheel onduidelijk. Het bedrijf staat echter wel open voor door fans gemaakte software. Zo hebben ze een fan aangenomen om te werken aan Sonic Mania.

In augustus van 2017 kwam Sonic Mania uit, een Sonic-game die terug gaat naar de oude 2D-platform-gameplay waar Sonic om bekend staat. Het spel kan op PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch gespeeld worden en het valt bij ons goed in de smaak. In onze review schreef Laura: "De Sonic-game waar de fans al jaren om smeken is eindelijk gearriveerd. Ieders favoriete blauwe egel bewijst decennia later dat hij niet mag worden vergeten. De combinatie van oude werelden en nieuwe omgevingen in een oud jasje werkt als een trein, net als het sprinten met Sonic zelf."

Dit artikel delen

Over de auteur

Arran Winmai Met veel liefde speel ik games als Horizon Zero Dawn, Dishonored en Fallout 3. Race- en sportgames zijn niet echt mijn ding, maar gelukkig zijn er genoeg andere genres!

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren