1. The Battle For Middle-Earth nagemaakt door fans

The Battle For Middle-Earth nagemaakt door fans

Het is echt 'Unreal'

Een paar modders maken in Unreal Engine 4 de rts The Battle for Middle-Earth na.

Nadat EA in 2010 de licentie voor The Lord of the Rings verloor gingen de servers van The Battle for Middle-Earth offline. Spelers kunnen nog steeds de campagne spelen en de game lannen, maar online met andere spelers spelen is niet meer mogelijk. Een aantal modders werkt nu echter aan een gratis versie. Deze wordt gemaakt in Unreal Engine 4 en maakt de online feature weer mogelijk.

De mod is te vinden op Mod DB, waar de makers hun fans ook op de hoogte houden van updates. Voor de mod schrijven zij de code helemaal opnieuw en laten ze weten dat de game voorlopig enkel multiplayer bevat. Bovendien staat vermeld dat het bouwen lijkt op het systeem uit het tweede deel en niet uit het origineel. In deel één kon alleen gebouwd worden op vaste locaties, maar in het tweede deel is daar meer vrijheid voor.

De modders bespreken ook hoe het zit met auteursrechten en de daarbij behorende restricties. Op het moment ligt The Lord of the Rings-licentie bij Warner Bros., die Middle Earth: Shadow of Mordor- en Shadow of War op de markt hebben gebracht. Hierdoor moeten de makers van Unreal-versie van The Battle for Middle-Earth oppassen.

"Yes, we worry a bit, when it comes to Warner B. and their possible reaction, however, take many examples of non commercial projects of Total War, Skyrim or other engines. We still have an advantage: Unreal Engine 4 is free for non commercial projects, so anybody could play the game for free," aldus de makers.

Omdat er geen commerciële doeleinden zijn denken zij dat de productie waarschijnlijk veilig is. Ook denken de makers dat ze Warner Bros. niet in de weg lopen, omdat het bedrijf geen strategie-games maakt. Tenslotte hebben de makers de ambitie om in de toekomst de samenwerking met Warner Bros aan te gaan. Dit om een officiële versie van The Battle for Middle-Earth te lanceren.

Dit artikel delen

Over de auteur

Arran Winmai Met veel liefde speel ik games als Horizon Zero Dawn, Dishonored en Fallout 3. Race- en sportgames zijn niet echt mijn ding, maar gelukkig zijn er genoeg andere genres!

Reacties

  • Wat zou ik blij zijn als er een nieuwe versie van deze games uit kwam. Wat tof was dat om te spelen (ondanks dat ik er niks van kan)
  • Laat ze alsjeblieft een nieuw deel maken !
    Wat waren dit geweldige games.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren